Начало Лайфстайл Великият двубой Лауда-Хънт се доближава до филмова реализация

Великият двубой Лауда-Хънт се доближава до филмова реализация

248
0
джеймс хънт,Ники Лауда

Невероятната битка между Ники Лауда и Джеймс Хънт за титлата във Формула 1 през 1976 г.се приближава до филмова реализация.
В интервю за официалния сайт на F1 холивудският режисьор Рон Хауърд потвърди, че по проекта се работи, но още в предварителна фаза.
Авторът на сценария Питър Морган познава Ники Лауда от години и вече е почти готов с историята, която според Хаурд ще разкрива не само събитията на пистата, но и всичко зад сцената, като например, начина по който актьорът Ричард Бъртън ухажва съпругата на Хънт, докато пилотът се бори на трасето.
Хауърд, чието дело са филми като Apollo 13, A Beautiful Mind, The Da Vinci Code и др. е бил вече няколко пъти на състезания от Формула 1, за последно на Гран при на Великобритания. Той е убеден, че драмата в шампионата от преди почити 40 години с катастрофата на Ники Лауда ще е изключително вълнуваща дори за хора, които никога не са се интересували от Формула 1.
Филмът ще бъде игрален за разлика от документалната летна за Аертон Сена, която излезе във Великобритания тази пролет и предизвика огромен интерес.