Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вечният вице Рьотеман

Вечният вице Рьотеман

88
0

Запитвали ли сте се някога какво се случва с пилотите от Формула 1, след като приключи кариерата им? Имената им се помнят, но с какво се занимават в момента се знае малко. Дори за доскорошни звезди като Найджъл Менсъл или Деймън Хил се знае малко – имат хотели, магазини, нещо такава.
Някои остават в светлината на прожекторите като телевизионни коментатори или мениджъри. Повечето обаче като че ли наистина изчезват безследно.
Малцина се занимават с нещо, което често да припомня имената им на обществеността и запалянковците на F1.
Разбира се, има и изключения. Като Карлос Алберто Рьотеман.
Бившият пилот на Брабам, Ферари, Лотус и Уилямс се появява през последните месеци в медиите, най-вече в страната си разбира се, дори по-често от времето, когато бе пилот във Формула 1.
Аржентинецът, когото не обичаха особено в Гран при, но много уважаваха, след приключването на кариерата си на състезател, се зае с твърде необичайна професия за бивш спортист – политиката.
Рьотеман не само се доказа, но направи истинска кариера. Стана губернатор на родния си щат Санта Фе. Членува в партията на перонистите. Стигна до поста вицепрезидент на страната си и тази година всички прогнози го сочеха като бъдещият на Аржентина в изборите догодина, но той се отказа да участва от участие в тях. Точно както бе и във Формула 1 стигна почти върха но така и не го изкачи. Затова решихме да ви разкажем за него в този наш брой, още повече, че днес личности като него в Гран при почти не останаха.
…………………..