Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верлайн: Очаквайте още от Мейнър

Верлайн: Очаквайте още от Мейнър

48
0

Водещият пилот на Мейнър Паскал Верлайн очаква колата му да покаже пълния си потенциал в следващите състезания и да се представи на още по-високо ниво. Германецът стартира 16-и в Бахрейн, а в самата надпревара стигна до 13-а позиция, на която и завърши. Така той изпревари пилотите на Форс Индия и Фелипе Насър със Заубер, което си е истински успех за считания преди началото на сезона за аутсайдер тим.

„Класирахме се добре квалификацията, което ни помогна. Но да сме между някои от по-големите момчета и дори да ги победим, беше много вълнуващо, коментира шампионът от DTM. – Едва започнахме да извличаме част от потенциала на колата и това е добър знак. А има още какво да извадим.“

Според Верлайн пистата в Китай би трябвало да пасва на характеристиките на колата на Мейнър, което да помогне допълнително на тима: „Колата наистина беше бърза на правите в Бахрейн, а има няколко хубави такива тука в Шанхай. Трябва да свършим още работа по настройките, като за Китай трябва добър компромис между скорост на правите и в завоите.”