Начало Formula E News Верлайн: Победата в Мексико ще ни даде повече увереност

Верлайн: Победата в Мексико ще ни даде повече увереност

235
0
Паскал Верлайн
Паскал Верлайн, снимка Мишлен

Победата в еПри на Мексико ще даде повече увереност на Порше. Това смята пилотът на германския производител Паскал Верлайн. Състезателят от немски произход потегли от полпозишън и донесе първа победа на отбора във Формула Е. До него на подиума финишира съотборникът му Андре Лотерер. Така двамата бивши пилоти от F1 донесоха невероятен двоен успех и затвърдиха доброто представяне на Порше в Мексико.

Верлайн е пилот с богата състезателна история. 27-годишният състезател е бивш шампион в DTM с автомобил на Мерцедес. След това кара във Формула 1 в периода 2016-2017. Той бе част от отборите на Мейнър и Заубер и спечели общ актив от 6 точки. После имаше завръщане в DTM, преди да се прехвърли във Формула Е с отбора на Махиндра. Междувременно той бе и тест пилот на Ферари през 2019 и 2020.

Верлайн бе много близо до това да запише успех на пистата Аутодромо Ерманос Родригес през 2019. Тогава той водеше през по-голямата част от състезанието, но остана без достатъчно електрическа енергия и загуби победата в последните метри преди финала. След това получи наказание и се срина до шестото място.

По време на втория си сезон с Махиндра той напусна отбора малко преди състезанията в Берлин. Веднага след това подписа договор с Порше, където си партнира с бившия пилот на Катерам F1 и трикратен победител в 24-те часа на Льо Ман Андре Лотерер.

Верлайн завърши на първа позиция в откриващата надпревара на пистата Пуебла, но дисквалифициран заради нарушение при декларирането на гумите. Преди това се качи на подиума във второто състезание по улиците на Рим. Благодарение на перфектната стратегия на Порше, той и Лотерер успяха да триумфират с комфортна преднина пред своите съперници.

„В миналото два пъти бях много близо до победата в Мексико. Радвам се, че това най-после се случи“, сподели Верлайн.

„Екипът имаше страхотен план, въпреки че в началото не бях сигурен, че ще проработи.“

„След края на миналия сезон бяхме подложени на голям натиск, но не губехме надежда. Знаехме, че разполагаме с добър пакет и можем да спечелим ако всичко се събере перфектно в един уикенд.“

„Това се случи в последното състезание. Победата в Мексико ще ни даде повече увереност. Ако успеем да пренесем тази инерция в следващите кръгове се надяваме, че оттук нататък нещата трябва да са по-лесни за нас“, завърши Паскал Верлайн.

Въпреки че пропусна възможността да поеме лидерството заради отборната стратегия на Порше, Лотерер също бе доволен от историческата двойна победа на екипа.

„Това е страхотен резултат за отбора“, каза той.

„Всички положиха много труд. Миналият сезон бе много труден и изпълнен с възходи и падения. Сега абсолютно всичко се получи.“

„И двата автомобила вървяха добре от първата тренировка. С този резултат показахме, че сме сериозни претенденти за титлата в световния шампионат“, завърши Андре Лотерер.