Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн би се върнал във Формула 1 само във водещ отбор

Верн би се върнал във Формула 1 само във водещ отбор

1713
0
Жан-Ерик Верн
Жан-Ерик Верн, снимка: Формула Е

Шампионът във Формула Е Жан-Ерик Верн заяви, че би се върнал във Формула 1 само в някой от водещите тимове – Мерцедес, Ферари и Ред Бул. Французинът кара в Гран при за екипа на Торо Росо между 2012 и 2014 г.

В първата година записа 6 точки повече от съотборника си Даниел Рикиардо, а в последната също се представи по-добре от съекипника си – Дани Квят. Въпреки това след края на сезона бе освободен от малкия тим на Дитрих Матешиц.

Верн премина във Формула Е, където направи сериозна кариера. Той спечели титлите за последните 2 сезона, ставайки първият двукратен шампион в историята на електрическите серии.

Запитан дали оферта от водещ отбор от F1 би го накарала да напусне Формула Е, Верн отговори: „Може би да. Карах в тим от средата на колоната като бях млад. Но когато си на моята възраст (29 г.), нямаш повече време да се доказваш в тим от средата на грида.

Не ме интересува да съм в битката за 8-о или 9-о място. Много по-щастлив съм във Формула Е, където се боря за победи, титли, и съм във водещ тим. И то в шампионат, който се разви изключително много. Ако имам оферта от водещ отбор в F1, тогава определено ще й обърна внимание.“