Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн: Чувствах се като робот в Ред Бул

Верн: Чувствах се като робот в Ред Бул

2007
0
Даниел Рикиардо и Жан-Ерик Верн, снимка Торо Росо

Жан-Ерик Верн призна, че се е чувствал като робот, докато е бил част от програмата за пилоти на Ред Бул. Французинът кара за Торо Росо в периода 2012-2014 г. В крайна сметка той бе освободен, след което премина във Формула Е. А там спечели титлата за последните 2 сезона.

„От Ред Бул постоянно ми казваха: яж това, спи по това време, спортувай толкова, казвай онова, усмихвай се там, не се шегувай, обясни каква е била ситуацията Верн пред френския Екип. – Бях като робот. И когато седнеш в колата, вече не се чувстваш щастлив. Сякаш не си себе си.“

Все пак Верн твърди, че се е горд от това, че е стигнал до Формула 1. Но признава, че е допуснал някои грешки, които не са му позволили да продължи кариерата си в Гран при. И една от тях е, че не се е научил да се усмихва пред камерите, независимо какво се случва.

Верн си спомня момента, в който е разбрал, че кариерата му във Формула 1 е приключила. Това се е случило по време на лятната пауза през 2014 г. Тогава той е бил със семейството си и Хелмут Марко му е казал, че повече няма да бъде част от програмата на Ред Бул след края на сезона.

„Беше като бомба за мен, каза Верн. – Всичките ми мечти бяха разбити. Когато напуснах Формула 1, останах и без пари. Бях глупав и в периода ми в Ред Бул не спечелих много пари. Отне ми 2 години да се оправя.“

Жан-Ерик Верн
Жан-Ерик Верн; снимка: Формула Е