Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн: Имам добри шансове за място в Хаас

Верн: Имам добри шансове за място в Хаас

31
0
Варна,Ред Бул

Бившият пилот на Торо Росо Жан-Ерик Верн смята, че има добри шансове да се състезава за новия екип във Ф1 Хаас от следващата година. 25-годишният французин има подписан договор с екипа DS Virgin във Формула 1 за 2016 г., но не смята, че това ще бъде пречка за евентуалното му завръщане в Гран при. Той е тестпилот на Ферари и заради близките отношения на Скудерията с Хаас се смята, че има големи шансове да получи титулярно място. Екипът на Джийн Хаас ще получава задвижващи системи и скоростни кутии от Ферари, а освен това ще ползва и аеродинамичния тунел на тима от Маранело.

Сериозен кандидат за място в Хаас е друг изпитател на Ферари и бивш пилот на Заубер – Естебан Гутиерес, който има силни спонсори от Мексико зад себе си, както и Нико Хюлкенберг от Форс Индия.

„Трима сме кандидатите за 2 места, заяви Верн пред motorsport.com. – Нека да кажем, че имам по-скоро добър шанс да отида в Хаас. По отношение на Формула Е, е много рано да се говори. Ако се отвори място във Ф1 ще се получи конфликт, но се надявам да имам такъв тип проблем за разрешаване. Ще бъде добре да имам такъв. Но днес съм фокусиран върху Формула Е и също така върху работата ми с Ферари, която дава своя принос за възможността ми да се озова в Хаас. „

Самият Хаас заяви наскоро, че кандидатите за място в тима му са общо 5. Като освен изброените трима, той посочи Даника Патрик и Александър Роси.

Верн вярва, че силната му вързка с Ферари и опитът му в Торо Росо през 3-та сезона ще увеличат шансовете му за титулярно място в Хаас.

„Мисля, че това е предимство, каза още Верн. – Също така, защото съм работил за много голям отбор в Ред Бул във време, в което те печелиха абсолютно всичко. Тогава бях резервен състезател и пилот на симулатора. Научих изключително много неща. В Торо Росо доказах много зад волана. Единият сезон победих Даниел Рикиардо, който на днешно време печели победи. А във Ферари продължих да се уча с нова философоя в най-големия отбор за всички времена.“