Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн: Моята цел е Ред Бул

Верн: Моята цел е Ред Бул

25
0
Жан-Ерик Верн

Жан-Ерик Верн е твърдо убеден, че ще може да използва шанса, който му се дава от Торо Росо. Той иска да използва малкия екип от Фаенца, за да му послужи за трамплин към по-реномираните отбори. Той ще стартира през този сезон за В-отбора на Ред Бул, но гледа към бъдещето, в което се вижда като заместник на Марк Уебър при „биковете“.

„Заслужих този шанс след успехите си в една доста трудна година“, обясни Верн пред френското радио RMC във връзка с преминаването си в Торо Росо. Французинът завърши сезон 2011 като вицешампион в световните серии Рено и освен това се появи като трети пилот на Торо Росо в петъчния ден на Гран при на Южна Корея. Той направи много добро впечатление на тестовете за млади пилоти в Абу Даби зад волана на RB7.

За французинът е ясно, че още от първото състезание за сезона, той ще бъде под сериозно наблюдение. Екипът се раздели с Хайме Алгерсуари и Себастиен Буеми, заради това че не са изпълнили очакванията на Хелмут Марко, Франц Тост и екипа около тях. Именно заради това Верн и Даниел Рикиардо малко или много ще са подложени на напрежение.

„Ако не успея да се представя добре и не донеса очакваните резултати може и аз да излетя“, не си прави илюзии французинът. За него е ясно обаче, че участието с Торо Росо е сериозна възможност, като се има предвид, че Себастиян Фетел започна кариерата си във Формула 1 в отбора след само едно състезание за BWM и през 2008 г. дори постигна първата си победа на Монца с кола на Скудерията.

Въпреки това Верн не вижда отбора, като такъв с чийто болид може да бъде постигната победа. Той предвижда сезон 2011 да бъде по-скоро преходен в неговата кариера по пътя към голямата цел – намирането на място в екипа на Ред Бул.

„Като цяло Торо Росо е отборът, с който Себастиян Фетел започна кариерата си във Формула 1. Защо да не се ориентирам към неговата схема на развитие и да се надявам да бъда привлечен от Ред Бул при добро представяне от моя страна?“, мечтае французинът и добавя: „Все пак обаче не сме в сезон 2013…“