Начало Formula E News Верн доволен, че води във Формула Е след нелек уикенд в Берлин

Верн доволен, че води във Формула Е след нелек уикенд в Берлин

161
0
Жан-Ерик Верн
Жан-Ерик Верн; снимка: DS TECHEETAH

Жан-Ерик Верн увеличи малко преднината си в генералното класиране след надпреварата в Берлин от шампионата на Формула Е. Пилотът на DS TECHEETAH тръгна от осма позиция на старта, а на финала бе трети и се качи на подиума. Това му донесе 15 точки и аванс от 6 точки в подреждането при пилотите пред спечелилия на Темпелхоф Лукас ди Граси.

„Беше добро представяне – трето място и все още водя в шампионата”, коментира Верн

„Огромно благодаря на отбора, който работи страшно много, за да открие попречилия ни в първите тренировки проблем. Хората ни поправиха всичко за състезанието. Колата беше страхотна, а изкачването до топ 3 бе истинско удоволствие.”

Съотборникът му Андре Лотерер бе малко по-назад на грида, вървеше добре в състезанието, но повреда в батерията не му позволи да финишира.

„Не беше най-добрият ден в кариерата ми”, призна Лотерер, който бе особено ентусиазиран от възможността да се състезава пред родна публика

„По принцип нещата тръгнаха страхотно за мен, но в квалификацията сбъркахме, което ме прати назад на грида. Самата надпревара бе чудесна. Изпреварих мнозина, вървях добре напред, но технически проблем ме извади от състезанието – батерията прегряваше. Положителното е, че все още сме в добра позиция в шампионата, имаме бърз автомобил и вече гледам към Берн.”

Шефът на DS TECHEETAH Марк Престън заяви, че и двамата му пилоти са демонстрирали невероятни умения на трасето в немската столица.

„Гордеем се с тях. Страхотно е, че и отборът, и Жан-Ерик увеличиха аванса си в генералните класирания, докато Андре не успя да завърши. Бяхме почти убедени, че щеше да влезе в точките”, допълни Престън.