Начало Formula E News Верн за победата си в Берн: Не можеше да се получи по-добре

Верн за победата си в Берн: Не можеше да се получи по-добре

195
0
Жан-Ерик Верн
Жан-Ерик Верн; снимка: Формула Е

Жан-Ерик Верн се радваше заслужено на фантастичния си резултат от надпреварата от Формула Е в Берн. Пилотът на DS TECHEETAH спечели и първата позиция на старта, и състезанието.

„Отборът работи страхотно и не можеше да се получи по-добре”, каза Верн

Накрая бе наистина стресиращо заради дъжда. Трябваше да съм внимателен, защото по-скоро бих завършил втори, отколкото да се ударя в стената. Стараех се, разбира се, да спечеля, но в същото време бях свръх предпазлив. Като цяло уикендът бе фантастичен за тима – пол, победа, увеличихме аванса си и в двата шампионата. Всичко премина перфектно и съм много доволен от свършената работа.”

Два кръга преди края на сезон 2018/2019 за Формула Е Верн е начело в класирането при пилотите със 130 точки. Втори е Лукас ди Граси с 98 пред Мич Еванс с 87.

Шефът на DS TECHEETAH Марк Престън нарече Верн „Кралят на Берн”. Той отбеляза, че представянето на французина в швейцарския кръг от Формула Е бе фантастично.

„Трябва да използвам възможността да кажа също така, че работата на отбора ни бе невероятна. Сега водим в класиранията и при пилотите, и при конструкторите. Но авансът и в двете подреждания не е достатъчен, за да сме спокойни. Има още две надпревари и сериозни предизвикателства”, каза още Престън.

Съотборникът на Верн Андре Лотерер бе осми на стартовата решетка

В състезанието успя да достигне четвъртото място. Той обаче получи наказание след финала, което го прати 14-ти. Причината бе игнориране на светлината на изхода от питлейна. До ситуацията се стигна вследствие на неразбирателство с екипа, но въпреки това Лотерер бе санкциониран.

„Жалко е, че получих толкова сурово наказание след наистина трудна битка. Определено съм разочарован, тъй като точките щяха да са безценни в борбата ми за титлата. Но както и да е, ще го преживеем и ще се подготвим за Ню Йорк”, заяви пилотът.