Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верне най-бърз в сутрешната сесия на Яс Марина

Верне най-бърз в сутрешната сесия на Яс Марина

50
0

Само два дни след края на надпреварата в Абу Даби, на същото трасе започнаха и тестовете на младите пилоти. Донякъде логично с оглед на протеклия сезон, Жан-Ерик Верне, тестващ за Ред Бул даде най-добро време в първата тренировъчна сесия днес предиобед. Французинът успя да постигне време от 1.40,707 мин. и остави на почти две секунди зад себе си втория.

А това бе сънародникът му Жул Бианки, който бе зад волана на екипа на Ферари. Бианки, както Верне ще вземат участие и в трите дни от тестовете. Затова и опитите му не бяха концентрирани върху постигането на добри времена. Заедно с инженерите от екипа главната цел бяха аеродинамичните тестове.

Трети се класира новобранеца на Макларън, Оливър Търви. Той постигна време от 1.43,502 мин. Валтери Бота от Уилямс и Фабио Леймер от Заубер запълниха останалите места в топ 5. За Бота, с изключение на тестовете на права, това бяха първи метри с болид от Формула 1 на писта. За Леймер пък си бе чист дебют.

На местата от шесто до десето се наредиха Роберт Викенс (Рено), Родолфо Гонзалес (Лотус), Сам Бърд (Мерцедес), Макс Чилтън (Форс Индия) и Дани Клос (Испания Рейсинг). Адриян Куейф-Хобс от Маруся зае последното дванайсто място, като пред него се класира Стефано Колети с Торо Росо. Хобс ще отстъпи следобед мястото си на Шарл Пик.