Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Алонсо заслужава да се завърне в челото на колоната

Верстапен: Алонсо заслужава да се завърне в челото на колоната

2624
0
Макс Верстапен и Фернандо Алонсо
Макс Верстапен и Фернандо Алонсо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен каза, че би се радвал отново да види Фернандо Алонсо в челото на колоната. Испанецът прекара последните си сезони в средата на таблицата след като не разполагаше с достатъчно конкурентен болид. 

Фернандо се завърна в F1 през 2021 след като си взе две години почивка, в които се състезава в различни серии като Световния шампионат за издръжливост (WEC), Индикар и рали Дакар. Въпреки трудностите през първата половина от сезона, Алонсо направи няколко запомнящи се карания и се качи на подиума в Гран при на Катар. Това бе първо стъпване на почетната стълбичка от сезон 2014 насам. Последната победа на испанеца е от 2013, когато той спечели пред родна публика, карайки за Ферари.

„Алонсо заслужава да се завърне в челото на колоната. Бих искал да го видя да се бори за победи и подиуми. Той е двукратен световен шампион. Приятно е да говориш с него и да разбереш какво мисли за различните ситуации. Фернандо е истински боец, който никога не се отказва“, каза Верстапен.

Алонсо имаше епична битка с вицешампиона Люис Хамилтън по време на Гран при на Унгария. Тогава той помогна за първия успех на Естебан Окон. Фернандо се пошегува, че е успял да помогне както на своя съотборник, така и на Верстапен.

Новите технически правила от 2022 може да променят съотношението на силите в F1. Във връзка с това Фернандо заяви, че догодина много ще се забавлява. Верстапен заяви, че отношенията между него и испанеца ще се променят ако са в битка за победа. Въпреки това Макс обясни, че има голямо уважение към пилота на Алпин.

„В момента имам наистина добро приятелство с Фернандо. Много харесвах стила му, когато карах картинг. За съжаление през последните няколко години не разполагаше с достатъчно добра кола. Мотивиран е да остане в F1 за още дълго време, въпреки възрастта си. Той винаги иска да побеждава и да бъде най-добрият. За мен това е хубаво да се види“, завърши Макс Верстапен.