Начало Formula 1 News Верстапен: Бъдещето на F1 не сме само аз и Льоклер

Верстапен: Бъдещето на F1 не сме само аз и Льоклер

2343
0
Шарл Льоклер, Макс Верстапен
Шарл Льоклер и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен смята, че бъдещето на Формула 1 като пилоти не са само той и Шарл Льоклер. Според холандеца в решетката има и други млади пилоти, които са достатъчно добри и могат да се борят за победите и титлите в бъдеще.

Верстапен и пилотът от Монако са на по 22 години и в момента са младите звезди на спорта, които се борят за първите стартови позиции и победите.

Макс спечели 3 състезания тази година до момента, включително последното в Бразилия, а Шарл 2. Смята се, че именно те ще са най-сериозните опоненти на Люис Хамилтън в битката за титлата догодина.

В спорта в последните години влязоха и други добри пилоти, като Ландо Норис, Джордж Ръсел и Алекс Албон. И според Макс те са предпоставка за доброто бъдеще на спорта.

„Мисля, че бъдещето не сме само Шарл и аз, каза Макс пред Sport Bild. – Норис е много талантлив. Да оценим Джордж Ръсел в колата на Уилямс е много трудно.

Но мисля, че в крайна сметка, има много пилоти от това поколение, които ще се борят за титлата. Особено когато по-възрастните се откажат.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter