Начало Избрани Верстапен: Беше наистина трудно

Верстапен: Беше наистина трудно

1877
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели Гран при на Саудитска Арабия в F1. Пилотът на Ред Бул записа двадесет и първия успех в своята кариера. Световният шампион водеше епична битка с Шарл Льоклер и в крайна сметка завърши на половин секунда пред пилота на Ферари.

Беше наистина трудно, но добро състезание. Водихме тежка битка в челото. Опитахме се да играем дълга игра. Ферари бяха наистина бързи в завоите, а ние на правите. Но гумите на Пирели тук се износваха доста бързо. В края на състезанието се видя, че бяхме по-силни. После не беше лесно да си играем с трикове в последния завой, но успяхме да останем напред. Дори и след това Льоклер беше бърз с отворен DRS“, сподели Верстапен веднага след края на състезанието.

В предпоследната обиколка бившият съотборник на нидерландеца Алекс Албон спря на трасето след спукана гума. Това предизвика развяването на жълти флагове. Въпреки това Верстапен не смята, че задачата му е била улеснена.

„Ситуацията с жълтите знамена в предпоследната обиколка не улесни защитата ми срещу Ферари-то. Беше ми доста трудно. Важното е, че най-накрая стартирахме сезона.“

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес остана на четвърта позиция, след като смени своите гуми една обиколка преди удара на Латифи и появата на колата за сигурност. Мексиканецът загуби позиция от Льоклер и Верстапен, а след това и от Сайнц. Двамата пилоти имаха спорна ситуация при движението на колата за сигурност. Победителят в квалификацията получи съобщение по радиото и пропусна състезателя на Ферари. В крайна сметка той финишира четвърти, но е разследван от комисарите на ФИА за игнориране на жълти флагове.

„Това бе едно просто странно състезание. Натрупахме известна преднина пред Льоклер и нещата изглеждаха добре за мен. Но за съжаление Латифи се заби в стената веднага след като спрях в бокса. Но това е просто една надпревара.  Направихме всичко по силите си, за да спечелим това състезание, заяви Перес в разговор със Sky Sports.

Въпреки лошия късмет и изпуснатия подиум, мексиканският спортист поздрави своя съотборник Макс Верстапен, който успя да се пребори с Льоклер и спечели надпреварата. Според него това е страхотен резултат за отбора на Ред Бул след двойното отпадане в Бахрейн.

„Това е много положително за отбора. Лично аз съм много щастлив за успеха на Макс. Чудесно е отново да имаме кола на върха, след кошмарния уикенд в Бахрейн.“, завърши Перес.