Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен без претенции за времето: Можем да сме конкурентни при всякакви условия

Верстапен без претенции за времето: Можем да сме конкурентни при всякакви условия

685
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контентпуул

Доста събития изживя тимът на Ред Бул в петъчните свободни тренировки преди Гран при на Бразилия. Механиците трябваше да поправят потрошената кола на Алекс Албон след катастрофата му в края на първата сесия. 23-годишният пилот обаче бе най-бърз в първите 90 минути за подготовка, в които съотборникът му Макс Верстапен направи едва три тура и се завъртя, но не се удари. Във втората сесия той бе трети, а Албон – девети. След тренировките пък от Ред Бул споделиха, че изостават на правите от Ферари с 0,7 сек.

„Беше малко объркан ден заради променливото време“, каза Верстапен

„Не мисля, че времената са особено представителни, тъй като температурите бяха доста по-различни от очакваните по-нататък през уикенда. Положителното бе, че колата проработи добре от самото начало. Винаги има, разбира се, какво да се подобри, но положихме стабилна основа за утре. Първите три отбора са много близо един до друг. Да видим как всички ще се справят в събота с промените в пистата и температурите. Нямам претенции дали да е сухо през останалите дни или да вали. Смятам, че можем да сме конкурентоспособни при всякакви условия.“

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер каза между двете сесии, че вината за сутрешния инцидент не е на Албон

„Може би подходихме прекалено оптимистично, като го накарахме да прави обиколки (със софт) на все още доста мокра в средния сектор писта. Макс имаше проблеми в първи и втори завой, други коли също излязоха настрани. Мисля, че за тази катастрофа не можем да виним Алекс. Той имаше няколко инцидента този сезон – за късмет всичките в петък и събота сутрин. Но в квалификации и състезания се справя чудесно“, обясни Хорнер.

Самият пилот каза, че ситуацията се е получила при спирането заради студената писта.

„Момчетата свършиха страхотна работа и колата вървеше добре с твърдите гуми. След това взех другия тип, но ги повредих и това на практика сложи край на сесията ми. Смятам, че вървим доста добре. Не знам къде съм, просто защото не направих чиста тренировка. Пистата е доста трудна. Не беше лесно да я уча на дъжд, по трасето имаше рекички. Но е интересна и ми харесва да карам тук. Интерлагос е писта от старата школа и трябва постепенно да изградиш ритъм“, допълни Албон.