Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Благодаря на Хелмут и Ред Бул за доверието

Верстапен: Благодаря на Хелмут и Ред Бул за доверието

17
0

Макс Верстапен изказа специални благодарности на главният съветник д-р Хелмут Марко и екипа на Ред Бул за доверието, което му гласуват, вземайки го в големия отбор на Биковете. Холандецът официално беше обявен за заместник на Дани Квят още за Гран при на Испания, като руснакът ще заеме неговото място в Торо Росо.

Така още в Барселона Верстапен ще бъде съотборник на Даниел Рикиардо, а Квят на Карлос Сайнц в по-малкия тим на Дитрих Матешиц. В следващите дни Макс ще посети фабриката на тима в Милтън Кийнс, за да му бъдат взети мерки за седалката и да започне подготовката си за състезателния уикенд на Каталуня с работа в симулатора.

„Следващата стъпка в моята относително кратка кариера досега е страхотна възможност, заяви Верстапен след обявяването на новината. – Искам да благодаря на Ред Бул и доктор Хелмут Марко за доверието, което те имат в мен. Ще имам шанса да науча много от топотбор като Ред Бул. Ще имам възможността да работя с опитен и доказан съотборник като Даниел Рикиардо.”

Синът на Йос Верстапен благодари на досегашния си тим Торо Росо за здравата работа, като всеки в екипа от Фаенца и по-специално Франц Тост имат голям принос, за да достигне той толкова далеч в кариерата си. „Ние сме повече от щастливи да приветстваме Данил обратно във Фаенца и гледаме напред към един успешен сезон с него”, заяви от своя страна Тост.