Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Чувствам се уверен, знаейки с какъв автомобил разполагаме

Верстапен: Чувствам се уверен, знаейки с какъв автомобил разполагаме

918
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Спас Генев

Макс Верстапен бе доволен от спечелването на полпозишъна в квалификацията през уикенда за Гран при на Австрия. Пилотът на Ред Бул се чувства уверен, че болидът му е достатъчно добър, за да се пребори със съперниците си в спринта и състезанието на пистата Ред Бул Ринг.

„Много дълго чакахме между сериите в Q3, а това никога не е приятно. Хубаво е като изградиш ритъм просто да продължаваш да караш. Освен това температурата на пистата падаше, вятърът малко се променяше. Битката в квалификацията бе много близка. Пистата е истинско предизвикателство да се получи всичко както трябва“, коментира Верстапен

„Много се радвам, че спечелих полпозишъна, но знам, че точките се раздават утре и в неделя. Мисля, че имаме страхотен автомобили. Бих казал, че квалификацията не е най-силната ни страна. Надявам се на чисто преминаване на първи завой, добро потегляне, а от там нататък всичко може да се случи. Но се чувствам уверен, знаейки с какъв автомобил разполагаме.“

„Страхотно е, че спечелихме полпозишъна с Макс. Той бе малко по-бърз в последния завой и това донесе разликата“, отбеляза Кристиан Хорнер.

„Три коли, събрани в една десета от секундата, е невероятно. От Ферари изглеждаха много силни. Затова да вземем първа позиция след победата им на Силвърстоун е невероятно“, допълни шефът на Ред Бул в F1.