Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Дадох всичко, за да изпреваря Люис

Верстапен: Дадох всичко, за да изпреваря Люис

2617
0
Хамилтън пред Верстапен
Хамилтън пред Верстапен, снимка: Спас Генев

Макс Верстапен заяви, че е направил всичко, което е могъл, за да изпревари Люис Хамилтън в Гран при на Монако. Пилотът на Ред Бул беше с по-твърдите гуми хард спрямо медиум за Люис.

Те му дадоха голямо предимство в края на състезанието. Това обаче не му беше достатъчно да изпревари британеца на тясното трасе в Монте Карло. Макс финишира 2-и, а заради наказание от 5 сек беше класиран 4-и.

„Разбира се е разочароващо да имам това наказание, каза Верстапен. – Но аз дадох всичко днес, за да се опитам да изпреваря Люис. Знаех, че е с по-меки гуми, и че кара много внимателно след питстоповете. Започнах да го притискам и той трябваше да вдигне темпото.

Така той износи повече гумите си и след това можех наистина да атакувам. Но проблемът беше, че не можеш да си близо до пилота пред теб на излизане от завоя преди тунела. Бих искал да съм на подиума. Но ако видим скоростта ни, днес бяхме силни.”

Другият пилот на „биковете” Пиер Гасли завърши 5-и, като направи най-бързата обиколка.

„Направих добър старт и спечелих една позиция, каза французинът. – След колата за сигурност минах и пред двете коли, които бяха пред мен. С точката за най-бърза обиколка като цяло можем да сме много доволни.”