Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Днес не научих много. Балансът на колата не беше добър

Верстапен: Днес не научих много. Балансът на колата не беше добър

1396
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира първия ден от рейс уикенд в Абу Даби. Пилотът на Ред Бул призна, че „не е научил много“ и че „балансът на колата не е бил добър“. Верстапен също така не бе доволен от забавянето в бокса по време на втората тренировка на Яс Марина.

Верстапен не взе участие в първата свободна тренировка за Голямата награда на Абу Даби. Трикратният световен шампион отстъпи своята кола на Джейк Денис. Британецът направи 24 обиколки зад волана и финишира 16-ти. Това не бе толкова лош резултат, като се има предвид факта, че Денис няма опит с настоящото поколение болиди в F1. По-рано тази година той стана световен шампион във Формула Е с отбора на Андрети.

Верстапен се върна зад волана на Ред Бул RB19 във втората тренировка на Яс Марина. 26-годишният състезател не успя да направи кой знае колко обиколки заради двете прекъсвания на сесията. Първо бе развят червен флаг заради катастрофа на Карлос Сайнц (Ферари). Испанецът се удари на трети завой и предизвика спиране на тренировката за поне 20 мин. Броени минути по-късно Нико Хюлкенберг (Хаас) катастрофира на първи завой и предизвика нов червен флаг

Верстапен направи няколко тура с меки гуми в последните минути на FP2 в Абу Даби. Нидерландецът финишира деня с трето време с изоставане от 0.173 сек. от времето на първия Шарл Льоклер.

„Днес не научих много. Балансът на колата не беше добър“, сподели Верстапен. „Имахме много недозавиване и автомобилът често отскачаше. Не съм очаквал да съм толкова назад.“

Пилотът на Ред Бул няма представа защо имаше такова подскачане по време на сесията.

„Това е въпросителна за нас. Все пак бяхме трети, така че това не е лошо. По отношение на баланса, той трябва да бъде много по-добър.“

Верстапен нямаше търпение да потегли при рестарта след първия червен флаг. Пилотът на Ред Бул изпревари Люис Хамилтън и Джордж Ръсел на излизане от тесния бокс. Трикратният световен шампион беше категоричен в мнението си за това какво трябва да правят по-бавните пилоти на излизане от бокса

„Те трябва да се махнат от пътя. Всички карат бавно, а аз просто исках да изляза, защото нямахме много време. Те продължават да карат по средата и когато се опитвам да ги изпреваря, ме отрязват“, завърши Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес също не участва в първата тренировка днес и отстъпи колата си на Исак Хаджар. Във втората тренировка мексиканецът даде пето време с изоставане от 0.303 сек. от времето на Льоклер.

„Трябваше да направим някои трикове. Първоначално се борех малко с предната част, но очевидно почти не вървяхме добре, особено с гумите медиум“, каза Перес.

„Това беше много кратък пробег, след като не карах в FP1. Знаем, че трябва да сме много внимателни по коя траектория да минем. Мисля, че губите бяха твърде горещи когато направих обиколката си, така че не бяха много представителни в този момент“, добави пилотът на Ред Бул.