Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен доволен от скоростта на RB16

Верстапен доволен от скоростта на RB16

1048
0
Верстпапен Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул
Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен остана много доволен от представянето на RB16 през днешния ден. Нидерландецът даде най-добро време и в двете свободни тренировки и бе почти безгрешен на хлъзгавото трасе в Турция.


През първата тренировъчна сесия всички състезатели правиха опити да свикнат с новата настилка на Истанбул парк. Във втората тренировка условията на пистата се подобриха, но все още не са достатъчно близо да оптимална настройка на колата според Макс Верстапен.

„Нямахме достатъчно сцепление и в двете свободни тренировки, което не е добре. Въпреки това денят за нас бе много добър. Изглежда, че пистата пасва идеално на нашия болид и това ми дава добра увереност за остатъка на състезателния уикенд“, сподели Верстапен.

Макс вярва, че може да бъде още няколко секудни по-бърз и ситуацията на Истанбул парк е дори по-лоша от тази, която бе в Португалия.

„Мисля, че мога да подобря времето си с поне още четири-пет секудни. Това важи за всеки един тим. Пистата е невероятна и чаквам надпреварата да бъде много интересна. В сравниение с Портимао, тук сцеплението е още по-слабо“, заяви Макс Верстапен.