Начало Избрани Верстапен e загубил полпозишъна заради жълт флаг

Верстапен e загубил полпозишъна заради жълт флаг

5029
0
Maкс Верстапен, Ред Бул
Maкс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен смята, че жълтите флагове в края на Q3 са му коствали възможността да спечели полпозишъна. Те бяха предизвикани заради завъртане на Шарл Льоклер в самия край на сесията. 

Пилотът на Ред Бул ще стартира неделното състезание от първа редица. До него ще бъде бившият му съотборник в Торо Росо Карлос Сайнц. Верстапен се завъртя по време на Q3, но успя да се върне на пистата без поражения. Според него именно жълтият флаг в края на сесията заради инцидента с Льоклер може да е коствал шанс да спечели квалификацията на Силвърстоун.

Квалификацията беше доста коварна заради дъжда. В един момент пистата изсъхваше, в друг момент бе доста мокра.  Трябваше да бъдем на трасето в точното време“, каза Верстапен.

„Като цяло автомобилът работеше много добре. Q3 винаги е малко лотария, особено когато трябва да направиш най-бързата обиколка.“

За съжаление, в последната обиколка бях затруднен заради жълтия флаг. Все пак е добре да си на първа стартова редица.“

Пилотът на Ред Бул е уверен, че ще има достатъчно скорост, за да се бори за победата в деня на състезанието. Нидерландецът показа отлична скорост на суха настилка по време на третата свободна тренировка.

Отборът от Милтън Кийнс преследва седмата си поредна победа. За да се случи това, Макс първо трябва да намери начин да изпревари Сайнц, който ще търси първа победа след 150 старта в F1.

Не става въпрос само за първата обиколка, а и за цялото състезание“, каза Верстапен.

Разполагаме с добър автомобил. Всичко зависи и от управлението на гумите. Така че да, очаквам с нетърпение утрешния ден.“

Световният шампион бе освиркан от публиката във Великобритания, но заяви, че не обръща много внимание на това.

„Ако искат, нека го направят. Мисля, че е чудесно да съм тук. Силвърстоун е страхотна писта и като цяло атмосферата тук е приятна. Може би някои хора не ме харесват, но това няма значение за мен.“

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес даде четвърто време. Състезателят на Ред Бул бе разочарован, че не е успял да се класира на по-предна позиция.

Разбира се, че исках повече от днешния ден. Мисля, че оттук нататък можем да се готвим за състезанието. Чувствам се доста уверен“, каза Перес.