Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Феновете са реалните победители в състезанието

Верстапен: Феновете са реалните победители в състезанието

1803
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул
Макс Верстапен заяви, че е щастлив от постигнатия резултат въпреки по-малкото точки. Нидерландецът бе обявен за победител след като уловията на пистата не позволиха нормалното провеждане на състезанието. Надпреварата бе спирана няколко пъти и пилотите направиха общо четири обиколки зад колата за сигурност. По този начин класирането в квалификацията оказа решаваща роля за успеха в днешния ден. Също така Макс смята, че феновете са реалните победители в надпреварата, след като те останаха на своите места въпреки многократните прекъсвания. 

„Разбира се, че исках да се състезавам. Убеден съм, че можехме да победим и при нормални обстоятелства. Условията бяха много тежки и рискът бе твърде голям. Правилата са за да се спазват. Знам, че това не е начина, по който искаме да печелим състезания. Сцелението на трасето бе много ниско. В някои участъци имаше твърде много вода и имаше опасност от аквапланинг“, сподели Верстапен.

„Въпреки всичко съм доволен от първото място. За съжаление не спечелихме максималния актив точки. Пистата е страхотна и много се радвам, когато съм тук. Истинските победители са феновете, които останаха на своите места в такива тежки условия“, каза Макс Верстапен.

Другият пилот на Ред Бул Серхио Перес остана извън зоната на точките. Мексиканецът катастрофира на път за стартовата решетка. Въпреки това механиците на тима успяха да поправят болида въпреки големите поражения.

„Направих грешка. Условията на трасето бяха много тежки. Влязох в бордюра и изгубих контрол над болида. Момчетата свършиха страхотна работа и благодарение на тях успях да се върна в състезанието“, каза Перес.