Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Фокусът ни е насочен към 17-тата победа за сезон 2023

Верстапен: Фокусът ни е насочен към 17-тата победа за сезон 2023

951
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящият състезателен уикенд в Сао Пауло. Пилотът на Ред Бул каза, че „фокусът му е насочен към 17-тата победа за сезон 2023“. Верстапен също така се надява да спечели и спринтовата надпревара в събота.

Верстапен продължи победата си серия миналия уикенд. Трикратният световен шампион триумфира и в Гран при на Мексико Сити. Така той подобри собствения си рекорд за спечелени най-много надпревари в рамките на един сезон. Освен това, Верстапен записа пети успех на пистата „Аутодромо Ерманос Родригес“ и се утвърди като най-успешният състезател в Мексико

Нидерландецът се включи в последните 7 състезания в Бразилия. През 2019 г. той триумфира на пистата „Интерлагос“. Освен успеха, той има още 2 три подиума на уникалното бразилско трасе. Миналата година Верстапен финишира шести и не се качи на почетната стълбица. Освен успехът на Верстапен, Ред Бул спечели надпреварите на Интерлагос през 2009, 2010, 2011 и 2013 г.

Този уикенд целта на Верстапен е да запише 17-ти успех за сезона. Така той ще продължава да подобрява собствения си рекорд.

„Бразилия е последното състезание от тройния уикенд в Америка. Тук ще бъде и последното спринтово състезание за сезона“, сподели Верстапен.

„След доброто състезание в Мексико сме уверени и за Сао Пауло. Разбира се, трябва да запазим фокуса си. Лудост е да постигнем 16 победи досега през сезона, след като миналата година не мислех, че ще е възможно да подобря собствения си рекорд. Това само показва какъв невероятен сезон правим. Признателен съм за цялата упорита работа и усилия, които всички в екипа полагат и се радвам, че можем да покажем това на пистата. Фокусът ни е насочен към 17-тата победа за сезон 2023“, завърши Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес не завърши домашната си Гран при. Пилотът на Ред Бул се удари с Шарл Льоклер, след което получи поражения в своята кола и отпадна. Целта на Перес този уикенд е да се върне в челото на класирането и да увеличи аванса си във временното класиране спрямо Люис Хамилтън

„Състезанието в Мексико беше опустошително за мен, но като цяло в този спорт се случват такива неща. Не можеш да си позволиш да продължаваш да се занимаваш с нещо, което можеше да се случи. Повече от всичко исках да спечеля домашното си състезание, но това вече е минало. Сега се фокусирам изцяло върху това да завърша втори в шампионата“, каза Перес.

„Трябва да направим страхотен уикенд в Бразилия. Чувствам уверен в способността си да постигнем силни резултати. Миналия уикенд сякаш всичко се събираше в посоката, в която сме поели. Чувствам се по-комфортно в автомобила, докато работата, която екипът и аз положихме заедно, се отплаща по отношение на настройките и представянето. Бразилия е напълно различно предизвикателство от Мексико. Разбира се, Интерлагос е забавна писта. Тук имаме две възможности да спечелим точки заради наличието на спринт. Макар че тези уикенди да са предизвикателство за настройките, ние искаме да използваме този шанс максимално“, добави мексиканският състезател на Ред Бул.