Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен и Лауда: Ред Бул трябва да подкрепят Уебър

Верстапен и Лауда: Ред Бул трябва да подкрепят Уебър

100
0
Марк Уебър

Марк Уебър трябва да бъде подкрепен от отбора на Ред Бул според бивши пилотите от Формула 1 Йос Верстапен и Ники Лауда. Австралиецът е втори в класирането при състезателите в Гран при два кръга преди края на шампионата за 2010 г. и изостава с 11 точки от лидера Фернандо Алонсо. Съотборникът му Себастиан Фетел е трети, на 21 от испанеца.

– Чисто математически германецът има шанс да стане световен шампион. Но отборът определено трябва да хвърли всичките си усилия за Уебър – той е с по-добра възможност да вземе короната. Ако Ред Бул искат да спечелят, е жизненоважно на този етап от борбата да направят избор – е мнението на Йос Верстапен, изразено в колонката му за вестник Де Телеграаф.

38-годишният холандец отива още по-далеч, предполагайки, че Фетел може да има нещо общо с нежеланието на екипа да посочи единия си състезател за приоритетен:

– Въпреки че [Ред Бул] никога не са изразявали директно предпочитания към Фетел, цял свят знае, че шефовете на тима предпочитат младия германец пред по-възрастния му австралийския съотборник.

Трикратният световен шампион Ники Лауда също е категоричен, че в отбора на Дитрих Матешиц трябва веднага да установят ясна йерархия.

– Ако не застанат зад Уебър, може и да се разминат с титлата. А Фетел спокойно можете да го отпишете – няма шанс. Дори да спечели [в Бразилия], останалите [претенденти] няма да изчезнат просто така. Все още съм убеден, че Ред Бул са три-четири десети [от секундата] по-бързи от всички останали. [Фернандо] Алонсо обаче е пилот от друга класа, той кара в негова си лига. Но с предимството на [каращ] по-бърз автомобил Уебър може да компенсира – разясни позицията си австриецът.