Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Имах проблем с газта, но в Мерцедес бяха недостижими

Верстапен: Имах проблем с газта, но в Мерцедес бяха недостижими

2179
0
Макс Верстапен, подиум 2019 Абу Даби
снимка: Спас Генев/spasgp.com

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Макс Верстапен обясни тази вечер на Яс Марина, че е имал неприятности с педала на газта и по-точно със забавена реакция на двигателя след натискането на педала.

Но при всички положения те не са причината за невъзможността да се бори изобщо с Люис Хамилтън и Мерцедес в днешното състезание. Холандецът завърши 2-и и си осигури 3-ото място в крайното класиране при пилотите.

„В Мерцедес просто бяха изключително бързи и контролираха дистанцията, гумите всичко. Нямахме никакъв шанс“, описа нещата Верстапен.

Той обаче определи сезона като добър с няколко победи, първи позиции и сериозен напредък най-вече от страна на Хонда. Но също така и на тима. „Надявам се догодина да сме силни още от първото състезание и да успеем наистина да се борим за титлата.“

Другият пилот на „биковете“ Алекс Албон (6-и в Абу Даби) заяви, че е спрял в бокса твърде рано. Това е било опит за пресичаща стратегия спрямо Фетел, която обаче в крайна сметка не е проработила.

Той е попаднал в трафик и му е било трудно да изпревари Хюлкенберг, тъй като използването на DRS в онзи етап още не беше разрешено. Зад Нико той е загубил много време и в края бе настигнат и изпреварен от Себастиан.