Начало Formula 1 News Верстапен имал един от най-лошите петъчни дни за сезона на Сузука

Верстапен имал един от най-лошите петъчни дни за сезона на Сузука

23
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен заяви, че е имал един от най-лошите петъчни дни за сезона в тренировките за Гран при на Япония. Пилотът на Ред Бул завърши 4-и във 2-ата сесия, като се нареди пред Кими Райконен, но остана на цяла 1 секунда зад лидера Люис Хамилтън с Мерцедес.

„Чувствах се като на рали крос в колата си, която постоянно се пързаляше, призна холандецът. – Това беше една от най-лошите ми сесии за сезона по отношение на усещането за колата и сцеплението. А тук трябва да си уверен при атакуването на завоите. Изобщо не се чувствах добре в 1 бърза обиколка.“

Макс изпревари с 2 десети своя съотборник в Ред Бул Даниел Рикиардо, като използва по-старата спецификация B на двигателя си. В събота и в състезанието в неделя холандецът ще използва новата версия C, който би трябвало да подобри представянето му.

Изглежда обаче проблемите му идват от използването на по-малък елемент на задното крило, който позволява постигането на по-висока максимална скорост, но влошава темпото в завоите. В тях Верстапен се оплака от свръх завиване.

Неговият съотборник Рикиардо използваше задно крило с по-голям горен елемент и нямаше такива сериозни оплаквания. Даниел бе по-доволен от колата си в дълга серия от обиколки спрямо Макс. „В дългите серии взехме максимума от колата, но можем да подобрим нещата в късите с малко гориво“, заяви австралиецът.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter