Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Имаме много добри спомени на пистата в Маями

Верстапен: Имаме много добри спомени на пистата в Маями

671
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящия състезателен уикенд в Маями. Пилотът на Ред Бул се прицели в трети пореден успех на временното трасе във Флорида. Верстапен също така добави, че състезанието тук е едно от най-физическите заради горещото време и високата влажност.

Този уикенд F1 се насочва към Маями. Втория по големина град във Флорида е домакин на шестия кръг от сезон 2024 в F1. Това ще бъде и третият случай, в който Маями приема старт от световния шампионат. Събитието се провежда на писта с дължина 5.412 км и разположена около Хард Рок Стейдиъм.

Ред Бул и Макс Верстапен спечелиха първите две издания на Гран при на Маями. Тази година нидерландецът отново е фаворит за спечелването на надпреварата, както и на спринта. Според него, състезанието ще бъде много тежко заради очакваната жега и висока влажност. Спринтовият формат на уикенда също ще създаде по-голямо предизвикателство за него и всички останали

„Маями винаги е едно от най-тежките трасета, особено заради горещината и влажността. Очакваме с нетърпение предизвикателството този уикенд. Това е интересна писта с истинска смесица от завои и дълги прави. Затова бъде от решаващо значение да извлечем всичко от автомобила през целия уикенд“, сподели Верстапен.

„Пистата е добра за състезания, с някои високоскоростни участъци, което я прави още по-интересна. Това ще бъде втори пореден случай, в който имаме спринт“, продължи пилотът на Ред Бул. „Уикендът тук винаги е натоварен както за екипа на пистата, както и за този извън нея.“

„Имаме много добри спомени на пистата в Маями. Събитието не разочарова и се справя добре със създаването на забавна и вълнуваща атмосфера за феновете. С нетърпение очаквам да се състезавам с новата си каска от специалното издание за този уикенд и да нося дизайна, който отразява страстта на феновете към спорта“, завърши Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес също пази добри спомени от Маями. Мексиканецът финишира четвърти преди две години. Миналия сезон Перес остана втори и бе единствено зад трикратния световен шампион.

„Отново се върнахме в Маями. Винаги е хубаво да си във Флорида. Чувствам се наистина като у дома си тук. Латиноамериканските почитатели са луди и усещам много любов от всички фенове в Маями“, каза Перес.

„За да отпразнувам това имам специална каска за състезанието. Тя е в чест на всички страни, от които изпитвам специално чувство на подкрепа. Може да ви изненада и вдъхновението от алигатор, което е намигване към Флорида.“

„Надявам се, че ще имаме „захапка“ и на пистата този уикенд. Автомобилът се чувства на страхотно място напоследък и наистина се представя добре. Това е още едно спринтово състезание, което прави нещата много трудни по отношение на перфектните настройки на автомобила.“

„В Китай научихме много за това как да използваме максимално времето си. Маями ще бъде още един горещ уикенд, който носи физически предизвикателства за пилотите. Ние ще се стремим да преодолеем всичко, което ни се поднася и да излезем начело“, добави пилотът на Ред Бул Рейсинг.