Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен иска да продължи победната си серия в Мелбърн

Верстапен иска да продължи победната си серия в Мелбърн

666
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящия състезателен уикенд в Австралия. Пилотът на Ред Бул иска да продължи победната си серия от края на миналия сезон. Според Верстапен, по-мекият избор на гуми ще направи избирането на оптимална стратегия малко по-трудно.

Верстапен се намира в изключителна серия. Пилотът на Ред Бул спечели последните 9 старта, включително първите два от настоящата кампания. Нидерландецът е фаворит за победата този уикенд, особено като се има предвид предимството, което има неговия автомобил спрямо всички останали.

Трикратният световен шампион спечели последното издание на Гран при на Австралия. Пилотът на Ред Бул потегли от полпозишън водеше от старта до финала и успя да избегне всички екшън, който се разрази зад него

Тази година очакванията са Верстапен да спечели квалификацията и състезанието. 26-годишният състезател призна, че се радва отново да кара на трасето в Мелбърн. Според него, промяната в избора на гуми от страна на Пирели може да направи стратегиите малко по-сложни.

„Очаквам с нетърпение състезанието в Мелбърн тази седмица. Сега трасето е  по-бързо, което изисква добра комбинация от скорост в права линия и добро сцепление в завоите, така че всичко е въпрос на намиране на правилната. Неотдавнашното възстановяване на повърхността направи пистата много по-гладка и забавна за каране, така че очакваме това с нетърпение“, сподели Верстапен.

„Освен това имаме по-меки смеси в сравнение с миналата година, което ще направи стратегията малко по-сложна. Надявам се, че ще е по-добре за състезанието да има повече спирания в бокса. Също така свикването с джет лаг винаги е предизвикателство. Независимо от това винаги е страхотно да си в Мелбърн и е невероятно да видиш всички страстни фенове на състезанията, които идват да те подкрепят“, добави пилотът на Ред Бул.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес финишира пети в миналогодишната Гран при на Австралия. Опитният мексиканец имаше проблеми в квалификацията, заради които беше принуден да потегли от бокса. Перес успя да си пробие път напред и да избегне хаоса около него

„Ще бъде добре да се върнем в Мелбърн тази седмица. Това винаги е забавна състезателна седмица, а феновете носят страхотна енергия на пистата. Работим усилено като екип от Саудитска Арабия, за да подобрим някои области, които установихме, че не са перфектни. Надявам се, че автомобилът ще бъде в по-добър прозорец“, каза Перес.

„Бях в Милтън Кийнс с моите инженери и очаквам с нетърпение да видя как можем да се представим с някои малки промени. Досега автомобилът се чувстваше конкурентноспособен. Албърт парк обаче ще бъде напълно различен тест за RB20 и ще бъде интересно да видим как ще се справим. Смятам, че този уикенд полето ще бъде много конкурентно, така че е важно да се представим добре квалификацията, за да сме на по-добра позиция в неделя. Миналогодишното състезание тук беше малко лудо, така че се надявам уикендът да е малко по-спокоен“, добави пилотът а Ред Бул.