Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Нидерландия: Двубой между Верстапен и Алонсо би бил невероятен. Те са...

В Нидерландия: Двубой между Верстапен и Алонсо би бил невероятен. Те са горе-долу един и същи характер

3028
0
Макс Верстапен, Фернандо Алонсо
Макс Верстапен и Фернандо Алонсо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Един двубой на писта между Макс Верстапен и Фернандо Алонсо би бил страхотен за зрителите, коментира Тим Коронел след Гран при на Бахрейн. Нидерландският пилот, който е близнак на по-известния Том Коронел, е сред телевизионните експерти на F1 предаванията в родината си. Той отбеляза пред нидерландското издание на Моторспорт, че в първия кръг от световния шампионат за 2023 г. Алонсо води доста битки, но не и с пилота на Ред Бул.

„Всъщност ние не гледахме особено много Макс, само в последните няколко обиколки. Но ми хареса колко близо са отборите в средата на колоната. Алонсо, разбира се, демонстрира фантастични неща. Мога само да кажа, че си заслужи подиума. Бяхме на ръба на столовете си“, коментира Тим Коронел.

„Най-хубавият момент беше битката с [Люис] Хамилтън. Двамата са съперници още от времето си в Макларън. Фернандо изненада всички – коментаторите, мен и Люис – с мястото, където тръгна да изпреварва. Мисля, че Хамилтън се чудеше какво е станало, защото обикновено той прави подобни неща. У Алонсо отново се видя борбеният дух. Усеща се как надушва точките и това е страхотно за наблюдение.“

„Би било наистина страхотно ако поне се бе доближил до битка с Макс. Те са горе-долу един и същи характер. Такъв двубой би бил невероятен за зрителите“, отбеляза още Коронел

Той допълни, че представянето на Алонсо е огромна мотивация за тима на Астън Мартин.

„Те са направили фантастична кола. Помислете – [Ланс] Строл беше шести. Болидът има скорост!“, каза още Тим Коронел.

Подиумът на Алонсо в Бахрейн бе отбелязан подобаващо от Астън Мартин. Шефът на тима Майк Крак обаче призова екипът да остане здраво стъпил на земята. Алонсо също бе предпазлив.

„Любопитен съм да видя как ще се получат нещата в Джеда и Австралия. Пистите там са различни. В Бахрейн бяхме силни по показатели, които ще са други в следващите надпревари. Ако вървим силно и в тези две състезания, то мисля, че ще направим много добра 2023 г.“, обясни испанецът.