Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Календарът е с твърде много стартове, едва ли ще остана по-дълго;...

Верстапен: Календарът е с твърде много стартове, едва ли ще остана по-дълго; Ръсел: Хленчи, защото иска повече пари

8042
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; синмка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен отново намекна, че може да не кара във Формула 1 след 2028 г., докогато е договорът му с Ред Бул. Нидерландецът често изразява мнение, че не харесва посоката, в която се развива спортът. Конкретният повод сега бе обявеният вчера календар за 2024 г. Листът съдържа 24 старта.

„Според мен това са твърде много състезания, но ще трябва да се справим. За мен са прекалено много. Мисля, че календарът е малко по-логично подреден сега и това е по-добре за всички. Но повече неща трябва да се случат, за да реша дали искам да остана по-дълго или не. Но това определено не помага“, коментира Верстапен

Джордж Ръсел заяви, че той върши това, което обича и с радост би приветствал повече надпревари, но при намаляване на допълнителните ангажименти около тях. По отношение изявлението на Верстапен се пошегува, че нидерландецът всъщност се опитва да изкара повече пари.

„Аз мисля, че той хленчи, защото иска повече пари!“, каза Ръсел

„Верстапен е най-високоплатеният пилот на грида в момента и с право за всичко, което постига. Но според мен тези заплахи за оттегляне са само тактика. Надявам се да остане толкова дълго, колкото ще съм и аз в спорта, защото искам да се боря срещу най-добрите пилоти в света. Според мен Формула 1 понастоящем е в страхотен период. Има предизвикателства – не може да се добавят още и още стартове и работа“, продължи пилотът на Мерцедес.

„Има обаче момент, в който ако искаш да добавиш нещо, ще трябва друго да бъде премахнато. Има и допълнителна работа. Ние работим извънредно. Предполагам, че в Ред Бул е същото. Ако нямаше допълнителни ангажименти, съм почти сигурен, че щяхме да сме доволни да се състезаваме и всеки уикенд“, допълни Ръсел.

Още в Австрия пък Верстапен сподели мнение и по правилата, които трябва да влязат в сила през 2026 г. Той заяви, че според изчисленията и симулациите на тима му Ред Бул новите коли щели да са ужасни

Според него Формула 1 щяла да стане надпревара за конски сили и екипът с най-силния двигател щял да печели. Вече на Силвърстоун Верстапен продължи темата.

„Цялото нещо изглежда твърде странно. Много неща се усложняват прекалено – от страна на двигателите. Това наистина трябва да се прегледа внимателно. Но във Формула 1 винаги има толкова политика. Ако един отбор си мисли, че ще извлече предимство от нещо, с готовност ще заяви, че е добро. В крайна сметка обаче трябва да се види какво е добро за спорта“, каза Верстапен.

Верстапен критикува преди време и спринтовете, заявявайки, че това не е ДНК-то на спорта.