Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен казал на Бин Сулайем, че би трябвало да започне разследване по...

Верстапен казал на Бин Сулайем, че би трябвало да започне разследване по скандала с Хорнер

5601
0
Макс Верстапен, Мохамед бин Сулайем
Макс Верстапен и Мохамед бин Сулайем; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен казал на Мохамед бин Сулайем, че би трябвало да започне собствено разследване по скандала с шефа на тима му Кристиан Хорнер. Информацията не е потвърдена. Предположението бе публикувано от BBC Sport в новината за това, че президентът на ФИА е разследван за опит да попречи на сертифицирането на пистата в Лас Вегас.

Историята, че Бин Сулайем умолявал Макс Верстапен да подкрепи публично Хорнер, се появи в края на състезателния уикенд в Бахрейн. Новият елемент гласи:

„На BBC Sport бе споделено, че Верстапен отговорил, казвайки на Бин Сулайем, че би трябвало да започне собствено разследване по въпроса.“

По-рано BBC съобщи и новината за това, че самият президент на ФИА ще бъде проверявано от етичната комисия на организацията. Причината е сигнал, че се е намесил в резултатите от Гран при на Саудитска Арабия през 2023 г. относно наказанието на Фернандо Алонсо.

Междувременно британският таблоид „Дейли Мейл“ публикува материал, според който враждебността между Хорнер и Йос Верстапен се дължи на отношенията им с жената, отправила обвинения срещу шефа на Ред Бул в F1.

„Изглежда Йос е прекарвал време с нея, докато Кристиан ѝ е пращал съобщения. Това е довело до сериозно количество гняв помежду им, а те дори не се виждат. И предизвика огромни главоболия в отбора, чийто ръководител се разправя с бащата на звездата в екипа“, е заявил анонимен източник.

„Йос и Кристиан не се разбират от години. И двамата са властни мъже, но с много различен произход. Кристиан е много учтив, излъскан. Йос говори направо и е импулсивен. Толкова импулсивен, че може да избухне, което не допада на всекиго. Просто са различни хора.“

Опитите на Ред Бул и Хорнер да загърбят скандала през последния малко повече от месец все се провалят. Първо се появи новината, че срещу шефа на екипа от Милтън Кийнс се води разследване. Цялата история бе разглеждана в Ред Бул в Австрия от декември 2023 г. – това бе оповестено в началото на февруари. После бе обявено, че обвиненията са свалени от Хорнер.

По-малко от 24 часа по-късно бе разпратен линк до Гугъл драйв, съдържащ 79 скрийншота на предполагаеми разговори на англичанина и негови снимки. Официално те не видяха бял свят, но разпространението онлайн бе огромно. Все още не е установено дали са истински. Това уж започна да утихва, когато Йос Верстапен почти в прав текст заяви, че Хорнер трябва да подаде оставка, защото присъствието му носи постоянно напрежение и това заплашва да разкъса отбора на Ред Бул. От там тръгнаха историите за бащата на Макс Верстапен и отношенията му с отправилата обвинения срещу Хорнер жена.

Йос Верстапен няма да е в Джеда тази седмица за втория кръг от световния шампионат на Формула 1. Преди ден той празнува рождения си ден с вечеря в Дубай, на която бе поканен Хелмут Марко, но не и Хорнер.