Начало Избрани Верстапен: Квалификационната обиколка беше безумна

Верстапен: Квалификационната обиколка беше безумна

3561
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Георги Тодоров/LAP

Макс Верстапен спечели квалификацията за Голямата награда на Нидерландия в F1. Пилотът на Ред Бул изпитваше затруднения след проблеми със скоростната кутия в първата петъчна тренировка. Въпреки това нидерландецът отново намери достатъчно скорост, за да спечели втори пореден полпозишън на домашната писта Зандвоорт и да зарадва всички фенове по трибуните.


„Невероятно е, особено след затруднения, които изпитвахме. Имахме труден петък и работихме цяла нощ, за да направим някои промени. Днес отново имахме бърз състезателен автомобил“, сподели Верстапен след края на квалификацията.

„Разликите бяха много близки. Квалификационната обиколка беше безумна. Променихме много неща и имахме натоварена втора тренировка. В крайна сметка събрахме всички парчета. След това се забавлявах да карам този автомобил.“

Верстапен бе много щастлив след края на квалификационната сесия. Състезателят на Ред Бул е основният фаворит за победата в утрешната Гран при на Нидерландия. В допълнение, той не пропусна да благодари на всички оранжеви фенове по трибуните на Зандвоорт.

„Невероятно е“, продължи Верстапен. „Радвам се да видя толкова много оранжеви фенове. Подкрепата от началото на уикенда е невероятна. Много ви благодаря!“

Вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес ще потегли от пета позиция в утрешната Гран при на Нидерландия. Мексиканецът се завъртя на последния завой в самия край на сесията и предизвика развяването на жълти флагове и в нито един момент не бе близо до Верстапен.

„В крайна сметка имах късмет, че не повредих целия автомобил, тъй като щеше да се получи голяма катастрофа. Влязох добре в завоя, а след това твърде рано се опитах да подам газ. Накрая докоснах малко чакъла и загубих задницата на автомобила. Направих добра обиколка в Q3, но не успях да я подобря“, каза Перес.

„Ще бъде трудно да се постигне някакъв по-голям напредък. Ще се опитам да направя всичко възможно, за да имам силно състезание утре. Въпреки петата стартова позиция вярвам, че имам добра възможност да съм на подиума“, добави пилотът на Ред Бул.