Начало Избрани Верстапен, Льоклер и Сайнц осъдиха действията на феновете по време на квалификацията...

Верстапен, Льоклер и Сайнц осъдиха действията на феновете по време на квалификацията в Нидерландия

6622
0
Формула 1 - Гран При на Нидерландия
снимка, Георги Тодоров/LAP

Макс Верстапен, Шарл Льоклер и Карлос Сайнц осъдиха действията на феновете по време на квалификацията в Нидерландия. Тогава от трибуните бяха хвърлени няколко димки, които попречиха на нормалното провеждане на сесията.

В началото Q2 беше развят червен флаг заради паднала димка на завой номер 13. Лицето, извършило това деяние е било идентифицирано от охраната и изведено от пистата. След това друга димка падна на първия завой на пистата Зандвоорт. Това предизвика краткотраен жълт флаг, преди предметът да бъде премахнат от маршалите.

Веднага след края на сесяита, Верстапен заяви, че е глупаво хората да хвърлят подобни неща на на пистата.

„Хубаво е да има цветни димки на трибуните. Разбира се, има ограничение за количеството, което може да се вкара на пистата. Според мен е глупаво да се хвърлят подобни неща на асфалта“, сподели Верстапен.

„Надявам се човекът, който е направил това, да бъде отстранен. Просто не правете такива неща. Те не са добре за никого. След това те изхвърлят и не можеш да видиш състезанието. Също така сесията е спряна, защото има опасни предмети по пистата. Затова не бива да хвърляте никакви предмети“, добави Макс Верстапен.

Шарл Льоклер се съгласи с мнението на Верстапен. Пилотът на Ферари финишира на втора позиция в днешната квалификация и също е против действията на зрителите по трибуните.

Това е доста опасно. Не правете такива неща. Добре че  охраната на пистата си свърши работата и предотврати нещо по-лошо“, каза Льоклер.

„Това не трябваше да се случва. Не знам дали в бъдеще можем да направим нещо, за да избегнем подобни действия. Не знам точно кога е хвърлена тази димка. Ако в този момент на пистата минават автомобили може да се създадат ненужни рискове“, допълни пилотът на Ферари.

Съотборникът на Льоклер Карлос Сайнц предложи цветните димки да се използват само в определени случаи.

„Важно да информираме феновете кога е възможно да се използват цветни димки и кога не. Нямаше никакъв проблем да бъдат употребявани след като Макс спечели полпозишъна“, заяви Сайнц.

„Но нека да не ги използваме в средата на състезанието или в първата обиколка, когато сме в разгара на битките и се движим с 300 км/ч с тези автомобили. Не искаме да се случи нещо лошо заради хвърлена димка.“

„Затова се надявам, че организацията на пистата може да свърши добра работа, като предупреди кога може да се използват такива предмети и кога не. Още по-важно да не се хвърлят димки, сигнални ракети или нещо подобно на пистата“.