Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен може да не спечели победа тази година, смята баща му

Верстапен може да не спечели победа тази година, смята баща му

1716
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Марсел ван Хоорн/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен може и да не спечели победа тази година. Това смята неговият баща Йос Верстапен. Холандецът е 3-и в класирането при пилотите след 5 кръга. Той на 2 пъти се качи на подиума – в Австралия и Испания.

Но от началото на сезона Макс не е имал шанс да се пребори за победата. Освен това Йос заяви не е сигурно, че Макс ще остане в Ред Бул след изтичането на договора му в края на 2020 г.

“В момента изглежда, че е добре за Макс да остане в Ред Бул, каза Йос пред холандския De Telegraaf. – Но ние следим много внимателно как се развиват нещата.

Смятахме, че тази година ще имаме по-добри шансове. Но Мерцедес имат по-добра кола и двигател от Ред Бул. И при тази ситуация е възможно Макс Верстапен да не спечели състезание тази година. Ще мислим какво ще правим в следващите години.“

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер пък смята, че тимът на Мерцедес е фаворит за предстоящата Гран при на Монако. И причината за това е отличната скорост на болида W10 в бавните завои. А такива в Монте Карло има много.

Смята се, че във втория и третия сектор в Монако Валтери Ботас и Люис Хамилтън ще имат половин секунда на обиколка преднина спрямо съперниците от Ферари и Ред Бул.