Начало Избрани Верстапен: На практика от утре започваме от нулата

Верстапен: На практика от утре започваме от нулата

4688
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен няма търпение да разбере каква ще е скоростта на Ред Бул на суха писта. Днешният ден се проведе на хладно и дъждовно време, което попречи на екипите да работят според предварителната си програма.

Верстапен даде шесто време в първата свободна тренировка и трето във втората. Световният шампион изостана с 0.851 сек. от Джордж Ръсел и с повече от половин секунда от Люис Хамилтън. Не трябва да се забравя, че двете тренировъчни сесии се проведоха на мокра писта. Макар да окупираха първите две позиции, в Мерцедес очакват Ред Бул и Ферари да имат сериозно предимство когато пистата изсъхне напълно.

Очаква се дъждовното време да отстъпи място на повече слънце в събота. Във връзка с това Верстапен каза, че очаква с нетърпение да види какво ще е съотношението на силите на сух асфалт.

„Щеше ми се темпото ни да е малко по-представително. От друга страна, винаги е хубаво да съм тук. За щастие, времето не беше пълна катастрофа. Поне успяхме да завъртим доста обиколки и да направим малко нещо. Все още не можем да разберем къде се намираме по отношение на чистото темпо“, сподели Верстапен.

Верстапен бе запитан дали е имало още неща, които е трябвало да научи и запомни в FP1 и FP2. Според предварителната прогноза за времето, има вероятно за превалявания по време на неделното състезание. Пилотът на Ред Бул смята, че трябва първо да направи няколко обиколки на суха писта, за да разбере къде точно се намира в подреждането.

„Научихме само основните неща на тази мокра пита. Затова очаквам с нетърпение и утрешния ден, за да видя как ще се справим на сухо.“

„На практика утре започваме от нулата. Пак повтарям, че условията ще са еднакви за всички, така че мисля, че ще има големи разлики в цялата решетка“, добави пилотът на Ред Бул.

Съотборникът на Макс Верстапен Серхио Перес даде 10-то време в FP1 и четвърто в FP2. Победителят от Гран при на Сингапур се нареди точно зад световния шампион и изоставането му бе по-малко от половин десета. Мексиканецът сподели, че се е чувствал доста удобно на мократа писта Сузука, въпреки че допусна грешка във втората тренировка.

„Неделята изглежда малко смесена [с прогнозата за времето], така че може да се окаже страхотен ден за феновете. Като цяло мисля, че успяхме да се справим добре с тези условия“, сподели Перес.

„Смятам, че се чувстваме доста комфортно в тези условия. Имаме добра представа какво ще правим, което би трябвало да е добра новина за нас“, добави пилотът на Ред Бул.