Начало Избрани Верстапен: Надявам се състезанието да бъде забавно и с много екшън

Верстапен: Надявам се състезанието да бъде забавно и с много екшън

1131
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели квалификацията за Гран при на Мексико. Пилотът на Ред Бул записа феноменален бърз тур в самия край на Q3. Нидерландецът единствен слезе под минута и 18 секунди за обиколка. Това бе 19-ти полпозишън в кариерата на Верстапен и първи на пистата в Мексико Сити.

Верстапен беше с три десети по-бърз от втория в класирането Джордж Ръсел. Двукратният световен шампион натискаше много здраво заради проблемите с баланса в предишните сесии. В крайна сметка той грабна полпозишъна след грешката на пилота на Мерцедес.

„Беше добра квалификация. Разликите бяха толкова близки. След третата тренировка направихме няколко корекции по автомобила и влязохме в по-добър ритъм. Разбира се, невероятно е да бъдеш на полпозишън тук. Първият завой на това трасе е много дълъг, така че ще се нуждаем от отличен старт“, сподели Верстапен.

Пилотът на Ред Бул сподели още, че карането през секцията на стадиона в сектор №3 е невероятно забавно. „Страхотно е. Честно казано страстта на феновете е невероятна. Радвам се да карам тук.“

Верстапен отправи послание към всички мексикански фенове по трибуните.

„Чеко ще бъде там в надпреварата. Освен това имаме и бърз състезателен автомобил. Надявам се състезанието да бъде забавно и с много екшън“, допълни пилотът на Ред Бул.

Двукратният световен шампион е един от най-успешните състезатели на трасето Аутодромо Ерманос Родригес със своите три успеха, записани през 2017, 2018 и 2021 г. Въпреки това той не очаква да му лесно в състезанието, като има предвид темпото, което показват от Мерцедес.

„Ще бъде близо. Обикновено те имат страхотно състезателно темпо. Всичко ще зависи от това каква ще бъде стратегията. Ще го обсъдим въпроса тази вечер“, допълни Макс Верстапен.

Междувременно любимецът на феновете в Мексико Серхио Перес остана четвърти. Пилотът на Ред Бул нямаше отговор на темпото както на Верстапен, така и на колите на Мерцедес. След края на сесията той заяви, че е имал проблем с електричеството.

„Имах проблем с електричеството, Честно казано бях като сляп по време на квалификацията. Нямах никакъв ориентир, така че беше малко хаотично“, каза Перес.

Все пак опитният мексиканец очаква интересна битка в надпреварата в Мексико Сити.

„Ще бъде интересна битка. Ние ще направим всичко възможно да ги настигнем. Честно казано се надявам да победим.“

Запитан защо е излязъл пръв на пистата в началото на Q3, Перес отговори, че не е имало какво да спечели, ако е излязъл по-късно. „Искахме да направим нещо свое. Нямаше какво да спечелим, ако се появим по-късно. Смятахме, че еволюцията на пистата е минимално. Това, което пропуснах, беше да се информирам за обиколката си, а също и за това какъв е балансът на спирачките“, заяви пилотът на Ред Бул.