Начало Избрани Верстапен: Надявам се Шарл да е добре

Верстапен: Надявам се Шарл да е добре

2331
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели състезанието за Голямата награда на Франция във Формула 1. Пилотът на Ред Бул потегли от втора позиция и поведе след проблемите на Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари катастрофира в 18-тата обиколка на Пол Рикар и отпадна.

Така Верстапен поведе колоната и не остави никакви шансове на своите съперници. Нидерландецът записа седми успех от началото на тазгодишния сезон в F1 и увеличи преднината си във временното класиране.

„Притисках Шарл в първите няколко тура. Просто гумите започнаха да прегряват на тази голяма жега. Никога не успях да направя истинска атака, освен веднъж в завой номер 11. Просто се опитахме да останем спокойни и да останем близо до върха“, сподели Верстапен.

„Спрях в бокса малко по-рано. Оттам нататък никога не знаеш как ще протече състезанието. Колата беше бърза днес. Разбира се, заех първото място след инцидент на болида пред мен. Надявам се Шарл да е добре. Оттам нататък просто се състезавах. Грижех се за гумите, тъй като питлейнът беше толкова дълъг, продължи пилотът на Ред Бул.

Винаги се опитвам да спечеля възможно най-много точки. Понякога просто трябва да притихнеш и да изчакаш края на състезанието. Направихме точно това. Предстоят ни още много състезания, в които трябва да спечелим точки. В това отношение смятам, че днешният ден беше чудесен за мен и Ред Бул.“

Верстапен смята, че австрийският тим трябва да подобри скоростта си в квалификациите, където все още Ферари има голямо предимство.

„Все още имаме работа пред себе си, особено когато става въпрос за скоростта в една обиколка. Просто продължаваме да работим“, завърши Макс Верстапен.

Другият пилот на Ред Бул Серхио Перес завърши на четвърта позиция. Мексиканецът водеше титанична битка с Джордж Ръсел до самия финал на състезанието на Пол Рикар. В крайна сметка мексиканецът отстъпи на своя съперник от Мерцедес.

Съотборникът на Верстапен бе крайно недоволен от поведението на стюардите на Пол Рикар.

Беше съобщено, че ще спрем на завой 9 виртуалния автомобил за сигурност], така че отидох там. В крайна сметка пистата беше освободена чак на завой 13, така че не знам идея какво точно са правили стюардите“, каза Перес.

Пилотът на Ред Бул се е наслаждавал на битката с Ръсел, въпреки че е смята, че той е бил твърде агресивен на осми завой.

Битката беше добра, с изключение на осми завой, където се борихме доста здраво и почти си съсипахме състезанията. Освен това Джордж проведе добра битка и добро състезание. Току-що се преборих с виртуалния автомобил за сигурност. Пишеше, че ще приключи на 9-ия завой, така че отидох на него. В крайна сметка той беше на 13-ия, така че не знам какво точно е станало“, допълни Серхио Перес.