Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен най-бърз в последния ден от предсезонния тест на Формула 1

Верстапен най-бърз в последния ден от предсезонния тест на Формула 1

6451
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен бе най-бърз в последния ден от предсезонния тест на Формула 1 с 1:28.960 мин

Тази година тренировките бяха само една сесия. Верстапен и съотборникът му в Ред Бул Серхио Перес бяха в челото и през трите дни на изпитанията. Въпреки това нидерланският пилот остана предпазлив в коментара си.

„От самото начало на тренировките усещането е по-добро в сравнение с миналата година. Мисля, че и тогава успяхме да подобрим значително колата в началото на сезона. Не мисля, че сме фаворити при положение, че Мерцедес има толкова спечелени шампионати“, обясни Верстапен.

Втори и трети в днешните тестове бяха Юки Цунода (Алфа Таури) и Карлос Сайнц (Ферари).

Далеч от челото останаха пилотите на Мерцедес. Отборът преживя необичайни трудности по време на тренировките.

„Крием скорост, като всяка година!“, пошегува се Ботас в отговор на въпрос за проблемите, които имаше Мерцедес по време на изпитанията

„Според мен постигнахме прилично наваксване. В събота свършихме 95% от желаното, в неделя сутринта – 100%. Доволен съм от това. Концентрирахме се върху дълги серии. Сравнявахме настройки и прегледахме много данни. Непрекъснато напредваме. Все още не съм напълно доволен от колата, но на този етап от сезона никой не е.“

Хамилтън се завъртя малко преди края на сесията по време на квалификационна симулация. Той вече заяви, че на настоящия етап няма смисъл от притеснения и днес повтори това твърдение.

„Не си губя времето да се тревожа. По-добре нещата да не вървят сега, отколкото да се случват по време на състезание. Все пак скоростта на някои от останалите автомобили е забележителна, особено на Ред Бул. Тимът и Макс Верстапен изглежда са в добра позиция. Но Макларън-ът също върви добре. Обичам предизвикателствата. Очакваме трудна битка през сезона.“

Работата на Астън Мартин приключи малко по-рано от очакваното заради проблем в колата. Известно време загуби и Сайнц, но от Ферари успяха да отстранят грижите с хидравликата.

В самия край на сесията Сайнц и Кими Райконен се сбутаха на трасето. Двамата дори се удариха и излязоха от пистата, но нямаше сериозни последици от инцидента.