Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен направи първи обиколки на обновената Зандвоорт (ВИДЕО)

Верстапен направи първи обиколки на обновената Зандвоорт (ВИДЕО)

1823
0

Макс Верстапен направи първите си обиколки на обновената писта Зандвоорт. На нея през май трябва да се състои Гран при на Нидерландия. Състезанието се завръща в календара на Формула 1 след 35 години прекъсване.

Пилотът на Ред Бул подкара болида на тима от 2012 г. RB8, с който отборът спечели и двете титли за сезона. На събитието присъстваха двукратният победител от Индианаполис 500 Ари Люендайк , както и шефът на пистата и бивш пилот от F1 Ян Ламерс.

Обновената писта предлага 2 предизвикателни завоя с много голям наклон. Това са завой 3 (Хюгенхолц) с наклон от 19 градуса и последният 13-и, носещ името на Люендайк с наклон от 18 градуса.

„Беше страхотна възможност да съм първият човек, който кара кола от Формула 1 на новата писта Зандвоорт, каза Верстапен.

– Трасето е наистина страхотно. Особено завой 3, където наклонът е невероятен. Не очаквах той да бъде толкова голям. Последният вираж също е с голям наклон и би трябвало минаването там да е предизвикателно, но и забавно.“

Освен с RB8, Верстапен направи обиколки на трасето и с автомобила Астън Мартин DBS Superleggera. До него се возеше баща му Йос Верстапен, който днес има рожден ден и става на 48 години.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

First lap ?? Zandvoort ???

Публикация, споделена от Max Verstappen (@maxverstappen1) на