Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не е разочарован от грешката си в края на Q3: Така...

Верстапен не е разочарован от грешката си в края на Q3: Така в неделя ще е по-забавно

2897
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен ще стартира от шеста позиция на грида за Гран при на САЩ, след като последната му бърза обиколка в Q3 бе изтрита за неспазване ограниченията на трасето. Пилотът на Ред Бул не бе най-бърз в Q3 на квалификацията на Circuit of the Americas до последните няколко минути. С финалния си опит той изпревари Шарл Льоклер с 0,005 сек. Почти веднага след това обаче обиколката бе анулирана, тъй като излязъл извън лимитите на пистата. Още в навечерието на състезателния уикенд и Верстапен, и Льоклер предположиха, че ограниченията отново ще са проблем за състезателите.

„В 19-ти завой знаех, че положението е на ръба. Допуснах малка грешка в първи завой, така че трябваше да натисна в останалата част от обиколката. Границата е наистина изключително тънка. Дори нямаше поднасяне на предната част. Просто опитах да извлека максимума при преминаването на завоя и за малко сбърках“, коментира Верстапен

„Границата е безкрайно тънка, когато натискаш на лимита. Жалко, че стана така, но пък в неделя ще е по-забавно. Разбира се, че искам да спечеля. Да, квалификацията не бе идеална, но състезанието ще е дълго. Много неща можем да свършим по-добре, а освен това бих могъл и да се позабавлявам“, допълни Верстапен.

По същия начин се изрази и шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер.

„Да, за момент изглеждаше, че сме спечелили полпозишъна. Малко блокиране на колелата обаче забави Макс и след това той трябваше да даде абсолютно всичко от себе си. Опита е, но за съжаление малко не му стигна. Това обаче ще направи надпреварата в неделя по-интересна. Ще имаме малко повече работа при старт от шесто място на грида. Шанс за победа? Определено ще е по-трудно, но винаги има възможности“, каза Хорнер.

Серхио Перес остана девети в сесията.

„За съжаление понякога се случва така по време на уикенди със спринт. Но това е част от предизвикателството“, каза след квалификацията мексиканският пилот на Ред Бул.

Хорнер каза преди началото на уикенда, че Перес е работил през седмицата три дни на симулатора.

„Направихме някои промени, които като че ли не помогнаха особено“, заяви самият Серхио. „Надявам се на подобрение през останалата част на уикенда.“