Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Не ни е нужен пълен доклад за Абу Даби; Льоклер, Сайнц,...

Верстапен: Не ни е нужен пълен доклад за Абу Даби; Льоклер, Сайнц, Ботас: Искаме да видим анализа и изводите

5651
0
Шарл Льоклер, Мик Шумахер, Макс Верстапен, Ландо Норис, Гуаню Жу
(отляво надясно) Шарл Льоклер, Мик Шумахер, Макс Верстапен, Ландо Норис и Гуаню Жу; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не смята, че е необходим пълен доклад относно събитията от Гран при на Абу Даби, но други пилоти искат да видят анализа на ФИА и какви изводи са направени. Докладът по въпроса трябва да бъде представен утре. Не се знае обаче дали ще бъде общодостъпен или ще е само за членовете на Световния съвет за автомобилен спорт.

„Не мисля, че ни е нужен пълен доклад“, заяви Верстапен малко преди началото на свободните тренировки за Гран при на Бахрейн

„Разбира се, добре е всяка година да се дискутира какво се е случило през предходния сезон. Какво би могло да се свърши по-добре. Това вършат и отборите – винаги анализираш цялата си работа. Така че ще разберем и разбира се, някои неща могат да бъдат написани, формулирани така, че да се разбира по-лесно. Да видим.“

Мнението на Верстапен, че не е нужен цял доклад не се споделя от останалите му колеги. И двамата пилоти на Ферари например искат да видят направените от анализа изводи.

„Мисля, че е важно да има прозрачност и да можем да видим доклада. Дали ще го прочета? Не мисля, вероятно ще е твърде дълъг. Но е важно да видим поне важните неща, да знаем какви са заключенията, за да управляваме тези ситуации по-добре в бъдеще“, коментира Шарл Льоклер.

Карлос Сайнц спомена в края на сезон 2021, че вследствие решенията на Майкъл Маси загуби възможност да се бори за победата в Абу Даби. Днес испанският пилот каза, че очевидно се интересува да види анализа.

„Интересувам се какво сме научили, какви промени ще се случат, за да сме сигурни, че подобно нещо няма да се повтори. Същевременно смятам, че колкото по-скоро излезе, анализира се и е прочетен от всички, ще е време да вървим напред.“

„Март 2022 г. е, а още говорим за декември 2021 г. Според мен е време като спорт да видим какво ще ни кажат, да си вземем поука, да приложим уроците и вече да не говорим кой знае колко за това“, добави Сайнц.

Мик Шумахер, Валтери Ботас и Серхио Перес повториха почти същото: важно е да се види до какви изводи е достигнато, да не се повтаря подобно нещо и да се продължи напред, да се гледа към бъдещето.

„Определено искам да видя пълния доклад“, сподели още Ботас.

„Важно е да си вземем поука“, допълни Перес.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)