Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА с ново изявление: Няма взето решение, анализът продължава

ФИА с ново изявление: Няма взето решение, анализът продължава

2591
0
Мохамед бин Сулайем, ФИА
Мохамед бин Сулайем; снимка: ATP

ФИА направи ново изявление, след като интервю на отговарящия за спорта генерален секретар на организацията Петер Байер придоби сериозна популярност през последните дни. В него той обяснява, че има възможност за смяна на рейс директора на надпреварите от Формула 1 Майкъл Маси. Байер каза също така, че Маси е уведомен за тази възможност.

Изявлението на ФИА гласи:

„На настоящия етап няма взето решение относно подробния анализ, който се провежда понастоящем относно събитията от последната Гран при на Абу Даби. Както вече бе обявено, изводите от това детайлно разглеждане ще бъдат представени на срещата на F1 комисията на 14 февруари след отворена дискусия с всички F1 пилоти и след това ще бъдат финално одобрени на срещата на Световния съвет за автомобилен спорт на 18 март в Бахрейн под председателството на президента на ФИА Мохамед бин Сулайем.“

Предполага се, че изявлението бе направено в опит да се потиснат слуховете относно съдбата на Маси, както и за мерките, които федерацията евентуално ще предприеме вследствие на случилото се в Абу Даби. Решенията на рейс директора в последните няколко обиколки от надпреварата там са обект на критики от състезанието досега. Непрекъснато са коментирани. Появи се слух, че от Мерцедес са поискали отстраняването му от този пост. Отборът от Бракли отхвърли информацията.

Впоследствие се заговори, че ФИА възнамерява да въведе сериозни промени в управлението на състезанията. Байер потвърди това в интервюто си пред австрийски вестник. Той каза, че досега рейс директорът е съчетавал твърде много функции и те ще бъдат разделени между различни хора. Освен това допълни, че комуникацията на шефовете на отбори с него ще бъде прекратена.

Световният съвет за автомобилен спорт на ФИА има извънредно заседание на 3 февруари.