Начало Избрани Верстапен не обръща внимание на освиркванията по негов адрес в Маями: Най-важното...

Верстапен не обръща внимание на освиркванията по негов адрес в Маями: Най-важното е да съм на върха

3217
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не обръща внимание на освиркванията по негов адрес в Маями. Пилотът на Ред Бул заяви, че това нещо е напълно нормално тъй като се намира в най-успешния период в кариерата си.

Верстапен бе освиркан по време на церемонията преди началото на Гран при на Маями. Двукратният световен шампион беше представен от LL Cool J. Появата на Верстапен не бе приета добре от присъстващите хора, които освиркаха нидерландеца. Същевременно пилоти като Серхио Перес (Ред Бул) и Люис Хамилтън (Мерцедес) получиха аплодисменти от публиката по трибуните в Маями

Това не е първия случай, в който Верстапен е освиркан. Миналата година той бе освиркан от британските фенове по време на уикенда на пистата Силвърстоун.

Верстапен призна, че не обръща сериозно внимание на всички освирквания по негов адрес. Пилотът на Ред Бул е на мнение, че е напълно нормално някои хора да не харесват факта, че той печели по-голямата част от състезанията в F1.

25-годишният състезател се намира в най-добрата си форма след като спечели световните първенства през 2021 и 2022 г. Сега Верстапен отново е фаворит за титлата и води с 14 точки аванс пред съотборника си Серхио Перес.

„Мисля, че никой нямаше да реагира така ако карах в по-задната част на колоната“, сподели Верстапен. „Нормално е да има такива реакции когато печелиш състезания, а на тях [феновете] да не им харесва кой e на първа позиция. За мен това е напълно нормално нещо“, добави пилотът на Ред Бул.

„Най-важното е да съм на върха. След това отнасям трофея вкъщи, докато зрителите се прибират по домовете си и могат да прекарат една хубава вечер.“

Верстапен потегли от девета позиция на стартовата решетка. Пилотът на Ред Бул не записа достатъчно добро време в квалификацията и пострада сериозно от по-ранния край на сесията заради инцидента с Шарл Льоклер.

Двукратният световен шампион потегли с най-твърдите гуми на Пирели и изкара с тях повече от 40 тура. После той направи спиране в бокса и излезе точно зад Перес. Двамата водиха борба колело до колело преди Верстапен да заеме първото място и запише втори пореден успех в Маями и общо трети от началото на сезон 2023

„Вчера си казах, че ще завърша минимум на второ място. Според мен така или иначе трябва да завършим там благодарение на автомобила, с който разполагаме“, заяви Верстапен.

„Винаги е трудно да се разбере какво ще се случи в състезанието. Ако имаш ужасна обиколка, то тогава си го правиш още по-трудно. За щастие не случи нищо лошо. След това се уверихме, че нямаме никакви повреди по автомобила“, продължи Верстапен. „От друга страна, всичко зависи от представянето на автомобила, от това как се чувстваш в него и от това, което можеш да извлечеш. За щастие в състезанието всичко се получи според нашите очаквания. Затова можех да продължа напред и да спечеля състезанието“, добави пилотът на Ред Бул.