Начало Избрани Според Марко Перес може да се окаже предизвикателство за Верстапен през сезон...

Според Марко Перес може да се окаже предизвикателство за Верстапен през сезон 2023

1746
0
Макс Верстапен, Серхио Перес, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес може да се окаже сериозно предизвикателство за Макс Верстапен през сезон 2023 в F1. Това твърди д-р Хелмут Марко. Според съветника на Ред Бул, опитният мексиканец ще бъде реален претендент за титлата тази година и ще даде всичко от себе си, за да се противопостави на двукратния световен шампион.

Перес започна третата си кампания в Ред Бул. 33-годишният състезател се присъедини към австрийския отбор през 2021 г. Тогава екипът направи изключение след като прекъсна традицията си да привлича състезатели, които са част от собствената академия

Мексиканецът записа една победа и общо пет подиума в първата си кампания с Ред Бул. Той имаше и основна роля за спечелването на титлата на Макс Верстапен в Абу Даби след като блокира зад себе си Люис Хамилтън в продължение на няколко обиколки.

Перес постигна сериозен напредък във втората си кампания с Ред Бул. Опитният мексиканец беше много по-близо до Верстапен и често се бореше със състезателите на Ферари. Перес спечели Гран при на Монако след като успя да блокира атаките на Карлос Сайнц в края на надпреварата. Няколко дни по-късно той удължи споразумението си с Ред Бул за още две години. Следователно той остава част от базирания в Милтън Кийнс отбор до края на следващия сезон.

До края на сезон 2022, Перес записа още няколко качвания на подиума и триумфира в Сингапур. В крайна сметка той финишира трети в крайното класиране за миналата година с изоставане от близо 150 точки спрямо Верстапен.

Перес финишира втори в първото състезание за сезон 2023 в Бахрейн. Пилотът на Ред Бул направи слаб старт и бе задминат от Шарл Льоклер. Но с напредване на надпреварата той си върна позицията и завърши на почти 12 сек. от Верстапен.

Според д-р Марко, Перес може да бъде реална заплаха за нидерландския си съотборник през сезон 2023 в F1.

„‘Чеко със сигурност е в много, много добра форма“, сподели д-р Марко през немската медия ntv. „Той е и в перфектно физическо състояние- почти не се поти. Това означава, че Перес се отнася много сериозно към своята работа и може да бъде сериозно предизвикателство за Макс.“

Миналата година имаше ясни признаци на напрежение между Верстапен и Перес след събитията в Бразилия. Въпреки това д-р Марко смята, че именно мексиканецът е бил един от най-силните съотборници на двукратния световен шампион

„Серхио оцеля две години заедно с Макс. За разлика от другите, той така и не се пречупи, което е голямо постижение.“

От друга страна съветникът на Ред Бул призна, че Перес трябва да внимава, защото че неговият съотборник няма никакви слабости.

„Въпреки това Перес не се отказва. Като цяло целта ни е да спечелим първо и второ място в световния шампионат. Кога сме уточнявали, че първото място е запазено за Макс?“

Д-р Марко коментира и възможността Перес да остане в Ред Бул и след 2024 г.

„Трябва да видим как ще се развие всичко. Подобни разговори и обсъждания обикновено започват преди или след лятната пауза“, допълни съветникът на Ред Бул.