Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не одобрява наказанието на Фетел

Верстапен не одобрява наказанието на Фетел

2182
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка: Марк Томпсън/Рд Бул Контент Пуул

Макс Верстапен заяви, че не одобрява наказанието на Себастиан Фетел от Гран при на Канада. Пилотът на Ферари беше санкциониран с добавяне на 5 секунди към общото му време заради опасно връщане на пистата. Така той загуби победата и тя отиде при Люис Хамилтън.

Според Верстапен като цяло няма логика в решенията на стюардите на ФИА. И наказанието на Фетел е поредното такова. Утре между двете свободни тренировки предстои среща на представители на Ферари със стюардите от Канада. На нея Скудерията трябва да изложи новите според нея факти и доказателства по случая.

„Като цяло ако даваш наказание на някой пилот, може би не трябва да го правиш по време на състезанието, каза Верстапен. – В Канада това развали цялото вълнение от битката за победата между Люис и Себастиан.

Нещата започнаха от грешката на Фетел, който излезе извън трасето. Но след това той се върна и не направи нищо повече. Направи всичко, което можеше, за да се върне безопасно на пистата. Фетел не блокира нарочно Люис. Затова наказанието му беше грешка.“

Верстапен прекара един ден, наблюдавайки работата на стюардите по време на състезанието от Формула Е в Маракеш през януари. Това бе част от неговото наказание от миналата година когато потърси физическа саморазправа с Естебан Окон след инцидента им в Бразилия. Според него стюардите не искат да налагат някои наказания, но са задължени да го направят заради правилника.

Нико Хюлкенберг и Карлос Сайнц също заявиха, че не са съгласни с наказанието на Фетел. Според германецa случилото се между Себастиан и Люис е било просто състезателен инцидент.