Начало Избрани Верстапен не се тревожи от края на победната си серия: Знаех, че...

Верстапен не се тревожи от края на победната си серия: Знаех, че това ще дойде, Перес наказан заради удара с Албон

4105
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен финишира на пета позиция в Гран при на Сингапур. Пилотът на Ред Бул записа най-лошото си състезание от началото на сезон 2023 в F1. Верстапен също така прекъсна победната си серия, започнала в Маями. В същото време Серхио Перес финишира осми. Мексиканецът получи наказание, което не оказа влияние върху крайния му резултат.

Верстапен предполагаше, че няма да бъде толкова силен в Сингапур. Нидерландецът изпитваше сериозни затруднения на бавната и неравна улична писта и постоянно се опитваш да „хване“ нестабилната задна част на неговия RB19

Двукратният световен шампион не бе фаворит за спечелването на вчерашната квалификация. В крайна сметка той отпадна от втория сегмент на сесията, след като бе изместен от своя колега от Алфа Таури Лиам Лоусън. След това той бе разследван от стюардите за три отделни нарушения. В крайна сметка Верстапен се размина с наказание и получи само порицания и парична глоба.

Верстапен отписа шансовете за победата още вчера. 25-годишният състезател дори не очакваше да бъде на подиума и се надяваше все пак спечели няколко точки.

Верстапен потегли от 11-та позиция и заложи на алтернативна стратегия. Нидерландецът направи добър старт и спечели позиция спрямо Нико Хюлкенберг. След това той води борби с Кевин Магнусен, Лиам Лоусън и Естебан Окон.

Верстапен, както и Серхио Перес, останаха на пистата при появата на кола за сигурност. Разбира се, това струва доста скъпо на двамата, тъй като загубиха голям брой позиции. Верстапен дори не се защитаваше много при битките си с Ландо Норис, Шарл Льоклер и Люис Хамилтън.

Макс направи единствения си питстоп в обиколка №40. Състезателят на Ред Бул се върна с нови средно твърди гуми и започна да си проправя път. В крайна сметка той финишира на пето място при развяването на карирания флаг и бе много близо до Льоклер.

Днес бе прекъсната победата серия на Верстапен. Нидерландецът спечели стартовете в Маями, Монако, Испания, Канада, Австрия, Великобритания, Унгария, Белгия, Нидерландия и Италия. Според него, прекъсването на рекорда не е било толкова изненадващо

„Знаех, че това ще дойде“, сподели Верстапен. „Това е абсолютно нормално. Трябва да си перфектен. Всеки, който гледа отстрани, казва: „Вижте колко доминиращи са те“ или „Вижте колко е лесно“.

„Не е лесно. Има много детайли, които трябва да се оправят. Очевидно този уикенд не направихме няколко неща правилно и след това изостанахме“, добави звездата на Ред Бул.

Верстапен пострада при появата на кола за сигурност. Според него, би било по-добре, ако тя е изчакала до малко по-късно.

„Мисля, че всичко тръгна срещу нас след появата на колата за сигурност. Това беше може би най-лошият сценарий. Смятам, че ако автомобилите за сигурност работят малко повече в наша полза, всъщност щяхме се борим с момчетата. Честно казано последният ми стинт беше доста лесен“, добави Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес финишира осми в Сингапур. Мексиканецът също не спря в бокса в 20-тия тур и бе погълнат от своите съперници. След това той успя да си проправи път напред. Перес получи наказание след края на състезанието заради удар с Александър Албон. Това обаче не оказа влияние върху крайната му позиция в надпреварата.