Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Не знаем какво да очакваме по време на уикенда във Вегас

Верстапен: Не знаем какво да очакваме по време на уикенда във Вегас

811
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящия състезателен уикенд в Лас Вегас. Пилотът на Ред Бул не знае какво да очаква на чисто новата улична писта в „Града на греха“. Верстапен каза, че отборът няма да има различен подход към този нетрадиционен уикенд и че се надява да се забавлява на бързото трасе, преминаващо по Лас Вегас Стрип.

Този уикенд F1 ще се състезава в Лас Вегас. Състезанието в щата Невада е най-дългоочакваното събитие през цялата тазгодишна кампания. Световният шампионат се завръща в столицата на хазарта след като последно се състезава тук през 1982 г. Тогава надпреварата се проведе на временна писта, разположена на паркинг до известния хотел Сизър Палас

Лас Вегас е третия старт от сезон 2023 в F1, който се провежда на територията на САЩ след тези в Маями и Остин. Събитието се очаква да бъде уникално заради различни фактори. Единият от тях е свързан с това, че сесиите ще се проведат през нощта, заради което се очакват доста ниски температури. Друго интересно нещо е дължината и характеристиките на уличното трасе.

Гран при на Лас Вегас е най-новото попълнение в календара на F1. Тъй като това е първи старт на това трасе, всички отбори на практика започват от нулата заради липсата на какъвто и да е опит тук.

Верстапен коментира предстоящия старт във Вегас. Пилотът на Ред Бул не знае какво точно да очаква по време на нощния уикенд. Разбира се, Макс е фаворит за спечелването на състезанието, особено като се има предвид формата, в която се намира от началото на годината.

„Страхотно е да сме тук, в Лас Вегас за предпоследното състезание за сезона. Това състезание, разбира се, е огромна неизвестност за всички отбори и пилоти“, сподели Верстапен.

„Не знаем какво да очакваме по време на уикенда във Вегас. Ще подходим към него както към всеки друг уикенд. Разбира се, не разполагаме с исторически данни, които да разгледаме и сравним, така че ще има да научим доста неща. Температурите на пистата през нощта също ще бъдат много ниски. Ще интересно да видим как ще се представи RB19 в тези условия. Очаквам с нетърпение да се състезаваме и на пистата, която на пръв поглед изглежда наистина страхотно“, завърши Макс Верстапен.

Другият пилот на Ред Бул Серхио Перес също не посмя да прави някакви прогнози за представянето си във Вегас. Мексиканецът обаче също може да се окаже фаворит за победата, тъй като е известен с доброто си представяне на улични писти

„Състезанието във Вегас ще бъде лудо! Вече можете да видите, че целият град е завладян от F1. Очаква събитието по улиците на Вегас ще бъде много уникално“, каза Перес.

„Вече усетих вкуса на това нещо, когато отборът пусна RB7 тук миналата година, за да даде начален старт на подготовката за състезанието. Беше странно да бъда по булеварда „Стрип“ в автомобил от F1, тъй като на практика бях дошъл като турист“, продължи пилотът на Ред Бул. „Вегас също представлява известно предизвикателство за нас. Пистата ще е студена и автомобилът ще работи много по-различно от обикновено заради температурите. Това е нещо, което всички трябва да преодолеем. Ние работим усилено като екип по настройките и подготовката, необходими за успешното протичане на този уикенд. За себе си искам да си осигуря второто място в шампионата – ще бъде забавно да го направя по улиците на Вегас“, завърши Серхио Перес.

Този уикенд Ред Бул ще използва специална разцветка на своя автомобил. Отборът от Милтън Кийнс продължи традицията да бъде със с променена окраска по време на стартовете на територията на САЩ.