Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Не знам как съм пръв, обиколката ми беше доста ужасна

Верстапен: Не знам как съм пръв, обиколката ми беше доста ужасна

861
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен бе изненадан от това, че спечели първата позиция за спринта в Маями след една обиколка, която по собствената му преценка бе лоша.

„Честно казано, усещането бе, че турът бе доста ужасен. Не знам какво стана. Може би в последния сегмент на квалификацията бе особено трудно да се загреят гумите. Чувството още в SQ2 не бе особено добро. В SQ3 бе подобно“, коментира Верстапен след сесията

„Не постигнах подобрение със софт, а някак се оказах пръв. Ще си приема резултата с радост, разбира се, но самото усещане на пистата не бе добро. Карането не бе удоволствие, каквато и да е причината“, каза още Верстапен.

„В тренировката всичко беше чудесно. Чувствах се много удобно, уверен. В квалификацията далеч не толкова. В самата сесия за разпределение местата на стартовата решетка почти се разубедих, че ще сме в състояние да се борим за първата позиция. Някак все пак се озовахме на първото място. Не знам какво е станало с останалите в последните бързи обиколки“, каза още Верстапен.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

За разлика от нидерландеца Шарл Льоклер, който ще е на първа редица до него, каза, че е много доволен от квалификацията си

При монегаска нещата се получиха наобратно в сравнение с Верстапен. Льоклер загуби времето за подготовка в свободната тренировка заради свое завъртане, след което не успя да върне колата в посоката на движение. Той започна квалификацията за спринта на практика без подготовка.

„Виждам, че работата ни от последните седмици за подготовка на гумите се отплаща. Беше трудно, тъй като в свободната тренировка имах една-единствена обиколка за време. Трябваше да натисна на пълна газ от самото начало, но пък същевременно още от този момент се чувствах комфортно в колата“, посочи Льоклер.

„Ще се борим в спринта. В момента не знаем точно какво е състезателното ни темпо, но да се надяваме на добро представяне. След това ще се постараем да си дадем добър шанс за битка за победата в неделя“, каза още Льоклер.