Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Трябваше да опитаме нещо различно, след като изгубихме старта

Верстапен: Трябваше да опитаме нещо различно, след като изгубихме старта

2921
0
Шакил О'Нийл, Макс Верстапен
Шакил О'Нийл връчи купата на Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели полпозишъна за Гран при на САЩ, изгуби лидерството в първия завой след старта, но после заедно с тима си Ред Бул рискува със стратегията и спечели 17-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за сезон 2021. Така той увеличи аванса си в генералното класиране на първенството на 12 точки.

„Трябваше да опитаме нещо различно, след като изгубихме старта“, коментира Верстапен веднага след надпреварата

„Износването на гумите бе доста високо на тази писта. Реагирахме агресивно и не бях сигурен дали ще ни се получи, но последните няколко обиколки бяха истинско забавление. Малко се пързалях във високоскоростните завои, но съм супер щастлив, че издържах.“

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер призна, че дори не е вярвал, че Верстапен ще издържи на натиска.

„Наистина не мислех, че ще се справи с Люис [Хамилтън], чийто гуми бяха на осем обиколки по-малко. Първият му комплект бе напълно износен. А Люис е изключително силен. Сигурно е наистина болезнено да загуби тук, но Макс издържа. Много умно управлява състезанието си.“

„Имахме добро темпо с медиум. В първия стинт Макс притискаше Люис, колата и гумите ни бяха по-добри от техните. Люис започна да се пързаля, а нашите гуми – да прегряват. Бяхме убедени, че търсят пресичаща стратегия в края на втората серия. Последни 10 обиколки бяха жизненоважни“, коментира Хорнер.

Надпреварата на пистата Circuit of the Americas бе крайно изтощителна за Серхио Перес, който се класира трети

„От първата обиколка останах без вода, нищо не можех да пия. Мисля, че започна да става особено трудно към края на втория стинт. Губех си силите. Според мен това бе най-трудното ми състезание изобщо от физическа гледна точка“, сподели мексиканският пилот.