Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен никога не е мечтал за повече от една титла в F1

Верстапен никога не е мечтал за повече от една титла в F1

2572
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Предстоящата надпревара в Саудитска Арабия предоставя възможност на Макс Верстапен да стане световен шампион в F1. За да се случи това нещо Макс ще трябва да спечели поне 18 точки повече от своя пряк съперник Люис Хамилтън. който триумфира в поседните два старта на Интерлагос и Лосаил. До момента лидерът в шампионата има спечелени девет победи и е с предина от осем точки пред пилота на Мерцедес. 

Преди първият старт на шампионата по улиците на Джеда нидерландецът заяви, че никога не е мечтал за повече от една световна титла.

„В F1 не толкова. Това е максимумът. След това няма знаение колко титли ще спечелиш, след като вече имаш една. Разбира се аз ще опитам да спечеля повече от една, но след първата ще смятам мисията за изпълнена. Разбира се, ще дам всичко от себе си, за да постигна този успех“, каза Верстапен.

Въпреки това пилотът на Ред Бул не възнамерява да се откаже от спорта ако триумфира в шампионата.

„След това натискът върху мен ще бъде по-малък. Разбира се, ще се забавлявам много докато карам, но може би ще започна да мисля повече за нещата извън F1“.

В същото време управляващият спортните въпроси в F1 Рос Браун каза, че дебютната надпревара в Катар ще бъде много полезна за организаторите на събитието. Според предварителния план арабската държава отпада от календара за 2022. Тогава тя ще бъде домакин на Световното първенство по футбол. Все още не знае дали от 2023 надпреварите ще се провеждат на Лосаил или според слуховете да се премести по улиците на Доха.